Protesti radnika KAP-a se nastavljaju, u četvrtak će razgovarati i sa direktorom DPS-a

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović svoju današnju diskusiju u Parlamentu počeo je apelom da se ispoštuje Zakon o izmirenju obaveza prema bivšim radnicima KAP-a
3 komentar(a)
radnici Kapa protesti, Foto: Savo Prelević
radnici Kapa protesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.05.2016. 15:09h

Uprkos zabrani okupljanja policija je i bivšim radnicima Kombinata aluminijuma u stečaju, koji čekaju na isplatu 5,45 miliona eura otpremnina, u skladu sa Zakonom o izmirenju obavez, dozvolila da nakon protesne šetnje punih šest časova blokiraju bulevar pred Skupštinom Crne Gore.

“Obratili smo radi usmenog razgovora skupštinskom Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje, kako nam je dan ranije predložio poslanik DKP-a Zoran Jelić. Zakon je jasan i mi očekujemo da bude ipoštovan”, saopštio je predstavnik bivših radnika KAP-a Nikola Raković .

On je naveo da su danas kratko razgovarali i sa direktorom DPS-a, poslanikom Tarzanom Miloševićem koji ih je danas pozvao da dođu u 10 časova u njegov kabinet na razgovor.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović svoju današnju diskusiju u Parlamentu počeo je apelom da se ispoštuje Zakon o izmirenju obaveza prema bivšim radnicima KAP-a.

“Ovi ljudi su i po kiši, i po Suncu na ulici. Apelujem na nadležne državne organe da hitno riješe problem. Da li će to uraditi za dva dana, 15 dana ili mjesec, Zakon se mora poštovati”, istakao je Popović.

Zakon o izmirenju obaveza koji Vlada, Ministarstvo finansija i Ministarstvo ekonomije ne žele da sprovedu usvojen je u Skupštini 16. jula prošle godine.

Bonus video: