"Nećemo se pomjerati ispred rampe dok od Fonda PIO ne dobijemo potrvrdu da nam je staž uplaćen"

Muratović je rekao da su svi bivši radnici Boksita, njih oko 500, predali svu traženu dokumentaciju još 25. aprila ali da još uvijek ništa nije riješeno, zato su se i odlučili na novo okupljanje
2 komentar(a)
Mujo Muratović, Foto: Svetlana Mandić
Mujo Muratović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 18.05.2016. 14:24h

Bivši radnici nikšićkih Rudnika boksita, koji zbog nepovezanog radnog staža imaju privremena rješenja o penzijama, najavili su da će se 26. maja u osam sati okupiti ispred rampe Sektora transporta u Gračanici u znak protesta što im nije povezan staž, kao što je obećano.

"Nećemo se pomjerati ispred rampe dok god od Fonda PIO ne dobijemo potrvrdu da nam je staž uplaćen. U ranijim pregovorima sa nadležnima obećano nam je da će to završiti, ali to se još nije dogodilo”, kazao je Mujo Muratović, predstavnik pomenutih radnika.

Podsjetio je da su svi bivši radnici Boksita, njih oko 500, predali svu traženu dokumentaciju još 25. aprila ali da još uvijek ništa nije riješeno, zato su se i odlučili na novo okupljanje.

Riječ je o radnicima koji su preduzeće napustili tokom 2009. i 2010. godine uz ponuđeni socijalni program i kojima nedostaje od šest mjeseci do najviše dvije godine za uplatu radnog staža, kako bi umjesto privremenih dobili trajna rješenja o penzijama.

Bonus video: