Preuzmite besplatnih 50 eura i zaradite na akcijama Amazona

FXLider svim čitaocima daje besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom akcija Amazona na svjetskoj berzi
82 pregleda 0 komentar(a)
Chamatha Palihapitiye, Foto: FXLider
Chamatha Palihapitiye, Foto: FXLider
Ažurirano: 17.05.2016. 06:14h

Samo u poslednjih godinu dana, tržišna vrijednost Amazona se skoro duplirala rastom sa 175 milijardi dolara na današnjih 338 milijardi.

Prema mišljenju Chamatha Palihapitiye, investitora iz Silikonske doline, osnivača kompanije Social Capital i jednog od bivših rukovodilaca u Facebooku, Amazon bi u narednoj deceniji mogao više nego da duplira svoju vrijednost zahvaljujući njihovoj cloud platformi, Amazon Web Services (AWS).

FXLider svim čitaocima daje besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom akcija Amazona na svjetskoj berzi.

Besplatnih 50 eura za trgovanje možete da preuzmete ovdje.

AWS je postao najprofitabilniji dio poslovanja Amazona u proteklih godinu dana, ostvarujući oko 9% ukupnog prometa ali i 56% ukupnog operativnog profita u poslednjem kvartalu. Operativni prihod ovog odsjeka u poslednja tri mjeseca porastao je 211% na 604 miliona dolara i time doprinio ukupnom neto profitu od 513 miliona dolara. Poređenja radi, prije samo godinu dana kompanija je ostvarila gubitak od 57 miliona dolara. Ukoliko AWS nastavi na ovaj način da povećava profit Amazona, postaće ozbiljna pretnja svojim cloud rivalima.

Prošle nedjelje cijena akcija Amazona porasla je 1.8% nakon što je ovaj gigant online trgovine uveo novu video uslugu sličnu Alphabeth-ovom Youtube-u. Od utorka prošle nedjelje vlasnici naloga u mogućnosti su da koriste uslugu Video Direct Service. Ovom uslugom korisnici će biti u mogućnosti da postavljaju video klipove besplatno ukoliko su pretplatnici Amazon Prime paketa, dok će zarađivati kroz procenat od naplate oglasa.

Sa druge strane Amazon je u međuvremenu postao i dominantan na tržištu maloprodaje nakon što su njegovi najveći rivali Target i Macy's objavili razočaravajuće rezultate za prvi kvartal ove godine.

Snaga Amazona se može vidjeti na mnogim poljima kao što su impresivan rast zarade po akciji, rast neto prihoda i zarade.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtijevati da izvršite dodatne uplate. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posledice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi izneseni u članku nisu stavovi "Vijesti".

Bonus video: