Sindikat Rudnika uglja: Uprava nas “šije” visinom plata

“Nismo sigurni da pozamašni dohoci menadžmenta prate i smanjuju se srazmjerno umanjenju plata zaposlenih”, piše u tekstu
2 komentar(a)
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 13.05.2016. 17:03h

Predstavnici Sindikalne organizacije Rudnika uglja saopštili su da nijesu zadovoljni visinom zarada zaposlenih, iako je znatno veća od crnogorskog prosjeka.

Prosječna zarada u Rudniku uglja je oko 650 eura.

U zaključcima Sindikalne organizacije, čiji je predsjednik Miloš Obrenić, piše da su zaposleni prije šest godina imali znatno veće zarade, uz koje su im redovno isplaćivani topli obrok, prevoz i regres.

Navode da ne mogu biti zadovoljni visinom zarade zaposlenih, posebno što je broj radnika danas daleko manji, da je povećan obim proizvodnje a troškovi života neuporedivo veći u odnosu na uporedni period.

“Nismo sigurni da pozamašni dohoci menadžmenta prate i smanjuju se srazmjerno umanjenju plata zaposlenih što opravdano izaziva nezadovoljstvo među radnicima”, stoji u zaključcima nakon sjednice sindikata.

Sindikat je obavijestio radnike da tokom pregovora o izmjeni Granskog kolektivnog ugovora neće dati saglasnost za umanjenje postojećih prava zaposlenih, kako se predviđa u tom dokumentu.

“Dok svi sindikati u javnom sektoru povećavaju plate i prava, penzioneri, poslanici i ministri što u najvećoj mjeri finansira energetika i ostali iz privrede dok se hvalimo najvećim rastom BDP u Evropi, nama se nažalost pokušavaju uskratiti prava koja imamo preko 20 godina“, konstatuje se u zaključcima Sindikata.

Bonus video: