Vučinović: Komisija tumači i prikazuje podatke

“Koristim samo ono što mi prema zakonu pripada”
2 komentar(a)
Marija Vučinović, Foto: Savo Prelević
Marija Vučinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.05.2016. 14:15h

Ministarka bez portfelja Marija Vučinović reagovala je na tekst objavljen u “Vijestima” 11. maja, pod naslovom “Imovinu ste prijavili u svom kartonu”:

Uvažena novinarko,

I dalje čvrsto stojim pri svom stavu da vrlo tendeciozno pišete neistinu sa ciljem da me kompromitujete, pišući o imovini koju moja familija posjeduje.

U obrascima koje sam uredno slala Komisiji za konflikt interesa sve ove godine jasno stoji da je „mjesto i adresa“ svih nepokretnosti čiji je vlasnik moj suprug: Tivat, Lepetane. Kako su to administratori portala Komisije za konflikt interesa tumačili i prikazali, ide na njihovu odgovornost. Vrlo dobro znate da ste na sajtu u kartonima mogli naći i brojeve katastarskih parcela na osnovu kojih ste mogli utvrditi tačnu lokaciju parcela i nepokretnosti, kao i kvadraturu i udio u vlasništvu. Predlažem Vam da na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama zatražite od Agencije za sprečavanje korpucije uvid u papirne obrasce koje sam poslala istoj kako bi se i sami uvjerili u moje tvrdnje.

Dakle, sva imovina koju posjeduje moj suprug nalazi se u Lepetanima u Opštini Tivat i isključivo je stečena nasljedstvom. Gabariti naše porodične kuće/stambenog objekta nisu mijenjani zadnjih 30 godina, ali je mijenjan svojinski/susvojinski odnos unutar naše familije, a to je naša privatna stvar. Na osnovu gore navedenog tvrdim da moj suprug ne posjeduje stan od 139 kvadrata u Tivtu, onako kako Vi uporno navodite.

Što se tiče moga funkcionerskog mjesta, koristim samo ono što me prema zakonu pripada, shodno poziciji koju zauzimam u Vladi Crne Gore, i smatram da ste najmanje kompetentna da tumačite moj radni angažman i obaveze koje obnašam. I sama sam poreski obveznik države Crne Gore i prema državi u kojoj živim na osnovu toga nemam ni centa duga. Predlažem da se istraživački počnete baviti i tom temom, krenuvši iz same Vaše kuće u kojoj radite.

Ovim završavam polemiku sa Vama kroz medije na ovu temu.

Marija Vučinović, ministarka bez portfelja

Odgovor novinara u sjutrašnjem broju

Bonus video: