Imovinu ste prijavili u svom kartonu

U telefonskom razgovoru pitala sam Vas čime ste zaslužili da dobijete stan od Vlade u Podgorici i zašto Vam treba kad već imate stan i kuću na primorju. Rekli ste da nemate nikakav komentar
5 komentar(a)
Marija Vučinović imovinski karton, Foto: Printscreen
Marija Vučinović imovinski karton, Foto: Printscreen
Ažurirano: 11.05.2016. 19:54h

Uvažena ministarko,

Podaci koji su objavljeni u tekstu o imovinskom stanju Vaše porodice su isti oni koje ste Vi prijavili u imovinskom kartonu, a koji je prilično "narastao" i po funkcijama i imovini od 2005. kada ste prvi put prijavili imovinu. Prema podacima u kartonu za 2015. prijavili ste stan u Tivtu od 139 kvadrata (za koji kažete da ga nemate), ali zato nema porodične kuće Vašeg supruga u Lepetanima koja je uredno prijavljivana prethodnih godina. Vjerujem da znate da Vas zakon obavezuje da prijavite promjene u imovinskom stanju ako ih je bilo. Uvidom u katastarske podatke vidi se da imate pomenute nekretnine na primorju. Uvidom u liste nepokretnosti, upisan je i teret da je dio tih objekata podignut bez građevinske dozvole.

U telefonskom razgovoru pitala sam Vas čime ste zaslužili da dobijete stan od Vlade u Podgorici i zašto Vam treba kad već imate stan i kuću na primorju. Rekli ste da nemate nikakav komentar.

Vjerujem da će javnosti biti interesantno da zna i da ste do sada imali od Vlade plaćen stan u Podgorici, iako ste skoro svakodnevno putovali u Tivat službenim mercedesom. Uprkos tim izdašnim beneficijama častili ste se i mjesečnom naknadom za odvojeni život od 110 eura. Da ne nabrajam ostale koje Vam uz platu "kaplju" od novca poreskih obveznika, a što je skoro 2.000 eura mjesečno, što je navedeno u Vašem imovinskom kartonu. Pošto se na zvaničnom Vladinom sajtu vidi da nemate neke iscrpljujuće obaveze na poslu (izuzev po jednu ili dvije protokolarne aktivnosti mjesečno) mogli biste precizno popuniti imovinski karton i navesti podatke o imovini koju posjedujete. Za početak da kažete da li Vam je porodična kuća 150, 120, 140, 135 ili 220 kvadratnih metara (sve ovo je iz Vašeg kartona).

Novinarskim poslom se bavim više od 10 godina i do danas skoro da nijesam imala demant na tekst što najbolje demantuje Vaš stav o "neistinitom, neprovjerenom i vrlo tendencioznom dezavuiranju crnogorske javnosti".

Marija Mirjačić

Bonus video: