Vujanović ponovio da se ispoštuje Zakon za bivše radnike KAP-a

Bivši radnici KAP-a, koji su u znak protesta zbog nepoštovanja važećeg Zakona i danas dva puta po dva sata blokirali glavni gradski bulevar, saopštili su Tuzoviću “da i pored podrške koju su dobili od predsjednika, nažalost, do sada nijesu ništa ostvarili”
6 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2016. 16:25h

Savjetnik predsjednika Crne Gore Ruždija Tuzović razgovarao je sa pregovaračkim timom bivših radnika Kombinata aluminijuma u stečaju tokom kojeg je potvrđeno zalaganje Filipa Vujanovića da se do kraja ispoštuje važeći Zakon o izmirenju obaveza koji za 414 bivših radnika predviđa isplatu 5,45 miliona eura otpremnina, koji su obezbijeđeni ovogodišnjim Zakonom o budžetu.

“Pregovaračkom timu je predočeno da je predsjednik dao jasan stav koji je ranije javno saopšten i da nema razloga da ga mijenja”, saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta nakon sastanka sa bivšim radnicima koje je predvodio Nikola Raković .

Bivši radnici KAP-a, koji su u znak protesta zbog nepoštovanja važećeg Zakona i danas dva puta po dva sata blokirali glavni gradski bulevar, saopštili su Tuzoviću “da i pored podrške koju su dobili od predsjednika, nažalost, do sada nijesu ništa ostvarili”.

“Istrajaćemo u ostvarivanju naših prava koja su nam potvrđena donošenjem leks specijalisa”, izjavio je “Vijestima” Nikola Raković.

Predsjednik Crne Gore pozvao je prije 15 dana, podsjetimo, nadležna ministarstva da, ispunjavajući unutrašnje procedure Vlade, sprovedu zakonsku obavezu i isplate otpremnine bivšim radnicima KAP-a.

Vujanović je, nakon sastanka sa predstavnicima bivših radnika KAP-a, uputio pismo ministrima finansija, ekonomije i rada i socijalnog staranja, Radoju Žugiću, Vladimiru Kavariću i Zorici Kovačević, sa dopisom penzionera podgoričke fabrike.

Bonus video: