Inspekcija da utvrdi da li je bilo propusta

Njih je juče popodne posjetio predsjednik Sindikata Toščelika Petar Kadović koji nije krio nezadovoljstvo zbog činjenice da predstavnici ministarstava ekonomije i rada danima ignorišu ove ljude
0 komentar(a)
Toščelik radnici
Toščelik radnici
Ažurirano: 10.05.2016. 12:41h

Četiri od pet radnika nikšićkog Toščelika (bivše Željezare u stečaju), koji štrajkuju danonoćno glađu od srijede na pločniku pred ulazom u Ministarstvo ekonomije, i dalje se tamo nalaze i u sve su u težem položaju.

On su se odlučili na takav vid protesta jer im zbog, kako tvrde, administrativnog propusta, nije dozvoljen odlazak u prijevremenu penziju kao ostalim njihovim kolegama.

Njih je juče popodne posjetio predsjednik Sindikata Toščelika Petar Kadović koji nije krio nezadovoljstvo zbog činjenice da predstavnici ministarstava ekonomije i rada danima ignorišu ove ljude.

“Niko ne okreće glavu. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Inspekcijom rada, ali na broj koji imamo niko se nije javljao. Očigledno je da su nečijom greškom ovi ljudi prije više od godinu ostali bez penzije. Kada već neće problemom da se pozabave ministar Vladimir Kavarić i ministarka Zorica Kovačević pokušaćemo da uključimo Inspekciju rada. Ovom prilikom i apelujem na Inspekciju da se što prije pozabavi ovim problemom”, kazao je “Vijestima” Kadović.

Iz Ministarstva ekonomije i Ministarstva rada su prošle sedmice u zajedničkom saopštenju naveli „da su zaključili da ne postoji pravni osnov za ispunjenje zahtjeva“ četiri radnika koji štrajkuju glađu pred vratima izvršne vlasti.

Iz dva ministarstva su apelovali na radnike „da prekinu štrajk, posebno imajući u vidu činjenicu da se nalaze u radnom odnosu i da redovno primaju zarade na koje se obračunavaju doprinosi“.

Bonus video: