Zaradite trgujući crnim zlatom sa besplatnih 50 eura

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.
58 pregleda 1 komentar(a)
fx lider, Foto: FXLider
fx lider, Foto: FXLider
Ažurirano: 10.05.2016. 05:26h

Trenutna cijena sirove nafte ili crnog zlata kreće se oko 44 dolara po barelu, a prema Economy Forecast Agency tokom maja bi mogla ponovo da se spusti do 37.15 dolara.

Iskoristite priliku da uzmete besplatnih 50€ za trgovanje na svetskoj berzi i zaradite na cijeni sirove nafte, čak i kada cijena pada.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje

Muhamed bin Salman, zamjenik prijestolonasljednika i ministar odbrane Saudijske Arabije, nedavno je izjavio da Saudijska Arabija nije zabrinuta oko cijene i da joj je sve jedno da li je cijena 30 ili 70 dolara po barelu. Ova izjava je na tržištu prihvaćena sa velikom rezervom. Veoma niska cijena nafte košta milijarde dolara Saudijsku Arabiju, ugrožava njen kreditni rejting i od zemlje kreditora, pravi dužnika. Saudijska Arabija je nedavno podigla preko 10 milijardi dolara od globalnih banaka. Ipak, tvrdnja Muhameda bin Salmana nije u potpunosti bez osnova. Najveći izvoznik nafte na svijetu odlučno odbija da pomogne proizvođačima sa višim troškovima proizvodnje, uprkos šteti koju niska cijena nanosi javnim finansijama, uvjerena da će niske cijene uticati na brže ekonomske reforme u zemlji i istovremeno nanijeti veliku štetu njenom najvećem rivalu –Iranu.

Na sastanku koji je održan 17. aprila u Dohi, prestonici Katara, Saudijska Arabija je blokirala sporazum o zamrzavanju proizvodnje između proizvođača u OPEC-u i onih koji ne pripadaju ovom kartelu, kao što je Rusija, uz odbijanje da prihvati sporazum ukoliko to ne uradi i Iran.

Povećanje proizvodnje na Bliskom Istoku i Sjevernom moru obnovilo je zabrinutost oko presnabdjevenosti tržišta. Zvanični izvještaji pokazali su da je i Irak povećao svoju proizvodnju na naftnim poljima na jugu tokom aprila sa 3.286 miliona barela u danu na 3.36 miliona. U istom periodu proizvodnja u Saudijskoj Arabiji dostigla je 10.15 miliona barela a prema nekim nezvaničnim izvorima mogla bi uskoro da dostigne i rekordnih 10.5 miliona barela. Iran takođe povećava proizvodnju kao što je i obećao. Od početaka godine izvoz koji je iznosio oko 1 milion barela u danu do danas je porastao na skoro 2 miliona barela.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u ceni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtjevati da izvršite dodatne uplate. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi izraženi u tekstu ne odražavaju stavove redakcije "Vijesti".

Bonus video: