MBA: Povećanje poreza ne daje rezultate u dugom roku

“Dok na nivou države poslodavci preko poslovnih asocijacija rade sa Vladom na otklanjnju biznis barijera, na lokalnom nivou se narušava lokalni biznis ambijent”, kazali su iz MBA
0 komentar(a)
Porez, Foto: Shutterstock
Porez, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.05.2016. 14:24h

Pojedine lokalne samouprave, u želji da povećaju budžetske prihode, uvode nove namete na građane i poslodavce, što je nedopustivo i kao mjera kontraproduktivno, ocijenili su iz Montenegro biznis alijanse (MBA).

“Na taj način se u kratkom roku postiže cilj onih koji su te mjere uveli, ali takve mjere imaju dalekosežne negativne posljedice za biznis. Na ovaj način se dodatno iscrpljuje biznis, kao dominantna djelatnost od koje zavisi razvoj ekonomije”, navodi se u saopštenju MBA.

Samo razvijeni biznis, kako su naveli iz te organizacije, može obezbijediti ekonomski napredak i uticati na povećanje standarda građana.

“Dok na nivou države poslodavci preko poslovnih asocijacija rade sa Vladom na otklanjnju biznis barijera, na lokalnom nivou se narušava lokalni biznis ambijent”, kazali su iz MBA.

MBA se, kako su poručili njeni predstavnici, energično protivi takvoj “podršci biznisu” na lokalnom nivou.

Iz MBA su pozvali sve relevantne subjekte da se uključe u rješavanje tog problema koji, kako su ocijenili, ima nesagledive negativne posljedice za razvoj biznisa.

“Ovakva događanja upravo ukazuju na neophodnost intenzivnije saradnje države i lokalnih zajednica, jer je prosto neophodno na čitavoj teritoriji države stvoriti optimalne uslove za razvoj biznisa”, saopštili sui z MBA.

MBA je, kako se dodaje, od svog formiranja bila zagovornk smanjenja svih vrsta poreza.

“Mi nemamo rezervni biznis, zato smo obavezni da u kontinuitetu stvaramo uslove za što kvalitetniji poslovni ambijent na svim nivoima”, zaključili su iz MBA.

Bonus video: