Otvorena Prva faza Instituta Igalo: Do kraja sedmice popunjenost od 70 odsto

Za vrijeme ljetnje sezone očekuju goste iz Srbije, BiH i Republike Srpske, kao i veliki broj gostiju iz regiona koji su na radu u zemljama Zapadne Evrope
321 pregleda 1 komentar(a)
Institut Igalo, prva faza, Foto: Slavica Kosić
Institut Igalo, prva faza, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.05.2016. 13:30h

Crnogorski penzioneri prvi su gosti Prve faza Instituta Igalo, koja je danas otvorila vrata poslije četvoromjesečne pauze.

Danas je stiglo 60 crnogorskih penzionera , a isto toliko će iz Mediteranskog centra Instituta biti preseljeno u staro zdanje.

Direktor marketinga Nikola Mračević kaže da očekuju popunjenost od oko 70 odsto do kraja sedmice.

U Mediteranskom centru Instituta Igalo borave 342 gosta, uglavnom iz skandinavskih zemalja i Holandije.

"Interesovanje gostiju iz regiona za liječenje i rehabilitaciju u Prvoj fazi već sada je veliko", kaže Mračević.

Za vrijeme ljetnje sezone očekuju goste iz Srbije, BiH i Republike Srpske, kao i veliki broj gostiju iz regiona koji su na radu u zemljama Zapadne Evrope.

"Imamo stalne goste koji nam se godinama vraćaju", ističe Mračević.

Cijene u Institutu su ostale na prošlogodišnjem nivou, tako će bolesnički dan koji uključuje puni pansion, pet fiziklanih terapija dnevno i ljekarski pregled, koštati 49 eura sa uključenom boravišnom taksom.

U soliteru Instituta koji će prve goste-članove crnogorskih sindikata, primiti 12. maja , puni pansion sa tri terapije i ljekarskim pregledom koštaće 37 eura.

S obzirom na proces privatizacije Instituta Igalo i neizvjesnost šta će biti sa objektima te zdravstveno turističke ustanove, nije bilo većih ulaganja u Prvu fazu u periodu dok to zdanje nije radilo.

Izvedeni su radovi koji bi se mogli okarakterisati kao tekuće održavanje. Renovirana je recepcija, okrečene su sobe i urađene manje popravke.

Bonus video: