Za direktora Montenegroberze 15 prijava: U trci Laketićeva i Šuškavčevićeva

Montenegroberza koja obavlja poslove organizatora tržišta, u skladu sa odredbama Zakona o tržištu kapitala, objavila je petodnevni oglas za izbor izvršnog direktora i sekretara tog društva
1031 pregleda 4 komentar(a)
Bivši direktor početkom decembra podnio ostavku: Montenegroberza, Foto: Arhiva Vijesti
Bivši direktor početkom decembra podnio ostavku: Montenegroberza, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.12.2018. 19:46h

Na konkursu Montenegroberze za novog izvršnog direktora i sekretara tog akcionarskog društva javilo se 15 kandidata, saznaju „Vijesti” nezvanično. Od toga će 10-ak prijava biti razmatrano pred posebnom komisijom koju bi tek trebalo da oformi odbor direktora berze kojim rukovodi predsjednik Atlas grupe Duško Knežević. „Vijesti“ nezvanično saznaju iz nekoliko izvora, glavne kandidatkinje za imenovanje na ovu funkciju su Danijela Laketić, dosadašnja direktorica društva koji upravlja penzionim fondom penzija plus i bivša direktorica NEX Montebegro berze, kao i Dejana Šuškavčević, bivša direktorica Montenegroberze i Novog duvanskog kombinata.

Montenegroberza koja obavlja poslove organizatora tržišta, u skladu sa odredbama Zakona o tržištu kapitala, objavila je petodnevni oglas za izbor izvršnog direktora i sekretara tog društva.

Potencijalni kandidati zainteresovani za prijavljivanje, kako se navodilo,“osim ličnog ugleda i profesionalne sposobnosti potrebno je da imaju visoko obrazovanje (u obimu od najmanje 240 kredita CSPK-a) i da po odredbama iz Zakona o tržištu kapitala (član 153 i 154) nemaju ograničenja za imenovanje”.

“Od zainteresovanih kandidata se očekuje iskustvo u finansijskom sektoru i visok nivo poznavanja fnansijskih instrumenata, aktivno znanje engleskog jezika, zdravstvena sposobnost i da lice nije osuđivano za djela koja ga čine nedostojnim za vršenje naznačene funkcije. Poslodavac, pored redovne i stimulativne zarade, izabranom kandidatu će nakon dobijanja saglasnosti ponuditi menadžerski ugovor sa definisanjem međusobnih prava i obaveza”, navodi se u oglasu.

Ovom oglasu prethodila je početkom decembra ostavka Gojka Maksimovića, direktora Montenegroberze koji je tu funkciju obavljao od 2011.godine. Maksimović je pokrivao dvije funkcije.

Bonus video: