Radnici AD "Štampa": Nijesmo primili pet plata, "Rokšped" godinama ne uplaćuje doprinose

“Očito da je u pitanju izigravanje nekih obaveza od strane AD 'Štampa', tjeranjem koleginica da pređu u drugu kompaniju 'Tabaco expres'. Četiri mjeseca nijesu primile platu, odnosno ovo je već peti mjesec”, kazao je generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković
179 pregleda 2 komentar(a)
Štampa, protest, Foto: Luka Zeković
Štampa, protest, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.04.2016. 12:19h

Radnici AD "Štampe", u saradnji sa predstavnicima Unije slobodnih sindikata, pokrenuće stečaj u tom preduzeću, kako bi namirili brojna dugovanja, odlučeno je danas nakon sastanka sa ministarkom rada i socijalnog staranja Zoricom Kovačević.

Kako je saopšteno radnici nijesu primili pet plata, doprinose im godinama kompanija "Rokšped2, u sklopu, koje posluje "Štampa", nije uplaćivala, zbog čega ne mogu da ostvare pravo na penzije ili nadoknade za majke sa troje ili više djece.

“Očito da je u pitanju izigravanje nekih obaveza od strane AD 'Štampa', tjeranjem koleginica da pređu u drugu kompaniju 'Tabaco expres'. Četiri mjeseca nijesu primile platu, odnosno ovo je već peti mjesec”, kazao je generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković.

On je istakao da je da u “Štampi” nema nekih vrijednosti, pa će nakon dobijanja potvrde od stečajne uprave, Fond rada uplatiti doprinose na nivou minimalne zarade, koju su radnici i primali sve ove godine.

“Nakon otvaranja stečaja ministarka Kovačević je izrazila spremnost da posreduje, kako bi ubrzali postupak, odnosno zamolili stečajnu Upravu da izda potvrdu da li ima ili nema mogućnosti da se radnici namire, odnosno uplate doprinosi iz stečajne mase, što je izvjesno da neće biti, pa bi odmah nakon izdavanja potvrde Fond rada uplatio doprinose”, kazao je Keković.

Bonus video: