Građani mogu aplicirati za projekte vrijedne 270, 5 miliona eura

Građanima Crne Gore data je mogućnost da mogu aplicirati za projekte vrijedne 270, 5 miliona eura
126 pregleda 1 komentar(a)
IPA, Nikšić, Foto: FORS MONTENEGRO
IPA, Nikšić, Foto: FORS MONTENEGRO
Ažurirano: 25.04.2016. 13:30h

U Nikšiću je održana informativna radionica na kojoj je predstavljena nova finansijska perspektiva Instrumenta za pretpristupnu podršku – IPA. Radionicu su organizovali FORS Montenegro u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i evropskih integracija, a slične radionice će u narednom periodu biti organizovane i u ostalim gradovima sjevernog regiona.

Prema riječima Veselina Šturanović, direktor FORS-a, data je mogućnost građanima Crne Gore da mogu aplicirati za projekte vrijedne 270, 5 miliona eura, koliko je opredijeljeno za Crnu Goru.

“Pokušavamo da podignemo svijest građana i ukažemo im na programe i mogućnosti koje nude IPA fondovi. Građani mogu aplicirati i realizovati svoje ideje koje nijesu bili u mogućnosti da realizuju zbog nedostatka sredstava. Sredstava i programa ima, samo treba da se potrudimo i realizujemo sve ono što do sada nijesmo bili u mogućnosti“, kazao je Šturanović.

Predstavnica Ministarstva za vanjske poslove i evropske integracije Ana Vukadinović, kazala je da pravo da alpliciraju za programe prekogranične saradnje nemaju pojedinci, dok je Sonja Nkčević, predsjednica Skupšine Opštine Nikšić istakla da jedino dobrom saradnjom sa nevladinim sektorom život u građana Nikšića može biti bolji.

Bonus video: