PLAĆENI ČLANAK

Facebook zarađuje na vama! Zaradite i vi na njemu

Prošla godina je bila veoma impresivna za Facebook. Cijena akcija je ostvarila rast od čak 36% a sama kompanija je postala 8. na svijetu po veličini tržišne kapitalizacije
0 komentar(a)
Mark Zukerberg, Foto: Reuters
Mark Zukerberg, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.04.2016. 06:14h

Tokom prošle godine Facebook je na nama zaradio nevjerovatnih 1.56 milijardi dolara dok je cijena njegovih akcija porasla čak 36%. Prema Financial Times-u, do kraja ove godine cijena akcija Facebooka bi mogla da poraste još dodatnih 20%.

Iskoristite priliku da uzmete besplatnih 50€ za trgovanje na svjetskoj berzi i zaradite na cijeni akcija Facebooka.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti OVDJE.

Prošla godina je bila veoma impresivna za Facebook. Cijena akcija je ostvarila rast od čak 36% a sama kompanija je postala 8. na svijetu po veličini tržišne kapitalizacije. Trenutna vrijednost Facebook-a je oko 323 milijarde dolara. Cijena akcija Facebooka nadmašila je rastom gigante kao što su General Electrics, Johnson & Johnson i AT&T.

Danas Facebook predstavlja ozbiljnu konkurenciju i TV industriji sa svojom „video streaming“ uslugom kao i Youtube-u sa „video hub“ i video pretraživačem. Prošle godine pregled Facebook-ovih videa se duplirao sa 4 milijarde tokom aprila na 8 milijardi tokom novembra. Ogroman rast dnevnih pregleda otvorio je širom vrata dodatnoj zaradi od oglasa.

Pored toga na prošlonedjeljnoj F8 „developer“ konferenciji, Mark Zuckerberg je predstavio strategiju kompanije za narednih 10 godina. Osnovna ideja je intenzivnije zbližavanje ljudi putem posebnih naočara čime će biti omogućena interakcija sa svim ostalim korisnicima kao da su u istoj prostoriji bez obzira u kom dijelu svijeta se nalazili. Osnovna misija Facebook-a je dijeljenje, a ova vrsta virtuelne, sveprisutne „teleportacije“ i komunikacije predstavlja izuzetno moćno sredstvo u tom pravcu.

Prihod po akciji Facebooka je prošle godine dostigao 2.28 dolara a do 2018. godine očekuje se da poraste na 5.50 dolara.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtijevati da izvršite dodatne uplate. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi izraženi u tekstu nijesu i stavovi redakcije Vijesti