Komisija da odluči o izuzeću Miljića

Geotehnika sumnja u pristrasnost člana komsije za tender od 300.000
699 pregleda 0 komentar(a)
Tender raspisan u junu: Herceg Novi, Foto: Shutterstock
Tender raspisan u junu: Herceg Novi, Foto: Shutterstock

Državnoj komisiji za kontrolu postupka javnih nabavki stigao je zahtjev nikšićke firme Geotehnika Montenegro kojim se traži izuzeće člana Toma Miljića iz postupanja u predmetu koji se tiče žalbenih postupaka i tendera za nabavku usluga izrade Glavnog projekta sanacija klizišta šireg područja lokacije Kanli Kule u Herceg Novom.

Ta firma traži da se „izuzme član Komisije koji je bio izvjestilac po žalbama ponuđača Instituta za građevinarstvo u prethodna dva postupka“.

Tender, procijenjene vrijednosti 300.000 eura, Direkcija javnih radova je raspisala u junu, ali mu se nakon više postupaka i preinačavanja odluka ne nazire kraj.

Iz DJR „Vijestima“ je potvrđeno da im je 14. decembra stigla nova žalba Geotehnike Montenegro, koja je dostavljena i Državnoj komisiji, što je potvrdio i njen predsjednik Zoran Živković.

„Geotehnike Montenegro smatra da je bilo očiglednih propusta u obavljanju službenih radnji, kao i eventualne povrede službene dužnosti i uticaja od strane Instituta za građevinarstvo u čiju su korist donijeta oba prethodna rješenja“, rekao je “Vijestima” Živković.

On je potvrdio da će Komisija razmotriti „osnovanost razloga za izuzeće imenovanog člana, a potom i svi žalbeni navodi kao i razlozi za eventualno poništavanje predmetnog postupka po službenoj dužnosti“.

Prema dopisu Geotehnike, komisija je „u ekspresnom roku odlučila po žalbama ponuđača Institut za građevinarstvo, a da je propustila da po službenoj dužnosti poništi predmetni postupak javne nabavke“. Proteklih nekoliko mjeseci Direkcija je prvo posao dodijelila Geotehnici, ali se na tu odluku žalio Institut, kojem je komisija usvojila žalbu na osnovu kojeg rješenja je Institut dobio posao.

Miljić nije želio da javno komentariše, za sada, sumnjičenja Geotehnike Montenegro, učesnika u postupku ove javne nabavke.

Bonus video: