Do Malerbe i Sale uz međunarodnu pravnu pomoć

"Vijesti" su pitale da li tužilaštvo namjerava da sasluša Malerbu i Salu, da li im je upućen poziv za saslušanje ili eventualno raspisana potjernica za njima i da li je, nakon saslušanja četvoro okrivljenih, planirano da se u tom predmetu istraga proširi na još neke osobe
51 pregleda 1 komentar(a)
Enriko Malerba, Foto: Savo Prelević
Enriko Malerba, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.04.2016. 16:56h

Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je "Vijestima" da je, povodom postupka koji se vodi protiv bivšeg izvršnog direktora Elektroprivrede Enrika Malerbe i nekadašnjeg finansijskog direktora Masima Sale, putem međunarodne pravne pomoći "preduzelo zakonom propisane radnje u pravcu njihovog obezbjeđenja u postupku".

"Predmet se nalazi u fazi istrage pa u skladu sa tim ne možemo dati više informacija", rekli su iz tužilaštva.

"Vijesti" su pitale da li tužilaštvo namjerava da sasluša Malerbu i Salu, da li im je upućen poziv za saslušanje ili eventualno raspisana potjernica za njima i da li je, nakon saslušanja četvoro okrivljenih, planirano da se u tom predmetu istraga proširi na još neke osobe.

Zbog sumnje da je povezan sa naplatom višemilionskih provizija od EPCG za konsultantske usluge, a u korist italijanskih firmi A2A, A2A Reti Eletrika i Bain Milano, 15. aprila je uhapšen doskorašnji finansijski direktor EPCG Flavio Bjanko. Njemu je određen pritvor od 30 dana.

Pored tri italijanska, istražni postupak se vodi i protiv tri crnogorska državljanina iz menadžmenta EPCG. Istraga je pokrenuta protiv koordinatora glavnog finansijskog direktora Slobodana Tanasijevića, rukovodioca Direkcije za finansije i platni promet Venke Janjušević i rukovodioca Direkcije za računovodstvo i poreze Vojke Ćalasan.

Bonus video: