Bivši radnici KAP-a tražili pomoć i od predsjednika države

Iz kabineta predsjednika najavili da će ih zvati na razgovor
4 komentar(a)
bivši radnici KAP, Foto: Zoran Đurić
bivši radnici KAP, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.04.2016. 12:50h

Nekoliko stotina bivši radnika Kombinata aluminijuma, Prerade i Kovačnice, koji traže otpremnine u skladu sa posebnim zakonom donijetim sredinom jula prošle godine, protestovali su i juče ulicama Podgorice, a svoja prava su tražili i ispred zgrade predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića.

Zbog obaveza u Njujorku gdje je bila centralna proslava Dana planete Zemlje, Vujanović juče nije bio u Podgorici, ali su u njegovom kabinetu uzeli kontakt bivših radnika KAP-a i najavili da će ih naknadno zvati na razgovor.

Predstavnik bivših radnika KAP-a Nikola Raković podsjetio je ispred ulaza u kabinet predsjednika da se ne poštuje zakon koji je podržalo 44 poslanika Skupštine, a ukaz o proglašenju tog propisa potpisao Vujanović 24. jula 2015.

SDP je podržao proteste bivših radnika koji su, kako je ocijenio funkcioner te stranke Dragan Šimrak, podvrgnuti klasičnoj diskriminaciji od Vlade i Ministarstva ekonomije i skandaloznom nepoštovanju zakona koji je donijela Skupština.

Tim zakonom, kao i Zakonom o budžetu za 414 bivših radnikapredviđena je isplata ukupno 5,45 miliona eura. Poslanik DF-a Janko Vučinić poručio je da kad ministri finansija i ekonomije ne smiju od svog šefa da isplate otpremnine, on će sa radnicima protiv tih ministara napisati krivičnu prijavu.

Bonus video: