Vučinić: Sa 11 miliona za premijerovog brata bili bi podmireni svi radnici u CG

Radnici su dva puta kružeći ulicama u centru Glavnog grada tokom prolaska pored Vlade i Skupštine uzvikivali "poštujte zakon" i “ukrali ste pare”, a svojim preminulim kolegama koji nijesu dočekali isplatu ovog potraživanja odali poštu, pred zgradom izvršne vlasti, minutom ćutanja
79 pregleda 30 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2016. 12:48h

Oko 300 bivših radnika Kombinata aluminijuma, Prerade, Kovačnice i Fabrike za proizvodnju elektroda u stečaju protestovali su jutros ulicama Glavnog grada, kružeći oko Ministarstva finansija, nove zgrade Vlade, Skupštine i zgrade Predsjednika Crne Gore, i pokazujući ukaz o proglašenju, kao i tekst Zakon o isplati otpremnina, usvojen u julu prošle godine, a koji izvršna vlast tj. ministri finansija i ekonomije Radoje Žugić i Vladimir Kavarić ne žele da sprovedu u djelo, iako je budžetom za ovu godinu obezbijeđeno, za tu namjenu, 5,45 miliona eura.

Radnici su dva puta kružeći ulicama u centru Glavnog grada tokom prolaska pored Vlade i Skupštine uzvikivali "poštujte zakon" i “ukrali ste pare”, a svojim preminulim kolegama koji nijesu dočekali isplatu ovog potraživanja odali poštu, pred zgradom izvršne vlasti, minutom ćutanja.

“Zakoni se donose za narod, a ne za bjelosvjetske pljačkaše i kriminalce. Ovo bi trebalo da bude Skupština Crne Gore, a ne brbljaonica i pričaonica...Vi ste istjerani iz KAP-a, a bili ste suočeni sa ultimatumom ili penzija, ili ulica. Danas taj isti KAP pljallkaju ljudi iza kojih lično stoji premijer Milo Đukanović”, kazao je pred Skupštinom okupljenim bivšim radnicima poslanik DF-a Janko Vučinić na čiji predlog je prošle godine Zakon i usvojen u Parlamentu.

Vučinić je dodao “da Đukanovićeva Vlada ne može prežaliti ni jedan cent koji ode u korist radničke sirotinje”.

“Nijesu žalili stotine milione koji su otišli njihovim prijateljima, navodnim investitorima i partnerima koji su navodno sa Milom Đukanovićem pljačkali narod i državu…Vi imate gorući životni problem, a problem Đukanovića je koji će sat staviti danas na ruku, onaj od 100 ili od 300.000 eura, i da nam uz to svima poruči da je kriza i da se mora stezati kaiš, a da za vas nema para u Budžetu. A kako je bilo novca za njegovog brata naime izgubljene dobiti. Sa 11 miliona eura bilo bi više nego dovoljno da se podmire svi bivši radnici u CG i njihove otpremnine”, naglasio je Vučinić.

Ulični protesti nastavljaju se sjutra.

Galerija

Bonus video: