Partnerstvo Stratex Grupe i MK Grupe u hotelskom sektoru u Crnoj Gori

Stratex Grupa je međunarodna grupa kompanija u sektorunekretnina i ugostiteljstva
314 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2016. 15:18h

Stratex Grupa i MK Grupa objavljuju partnerstvo u cilju realizacije zajedničkih investicija u Hotelsku grupu Budvanska Rivijera i druge projekte iz oblasti hotelskog turizma u Crnoj Gori.

Stratex i MK Grupa će od danas nastupati kao jednaki partneri u HG Budvanska Rivijera. Partneri dijele viziju razvoja HG “Budvanske Rivijere” i vjeruju u pozicioniranje ove kompanije kao vodeće u oblasti hotelskog turizma u regionu.

“Cilj ovog poduhvata je maksimalno uvećanje vrijednosti kompanije putem modernizacije, profesionalnog menadžmenta i razvoja kroz zajednički investicioni program. Vjerujemo da iskustvo i kapaciteti MK Grupe i Stratexa mogu osiguratitransformaciju Budvanske Rivijere u modernu hotelsku kompaniju i lidera u turizmu u ovom dijelu Evrope. Nadamo se dobroj saradnji sa Vladom Crne Gore i opštinom Budva radi daljeg unapređenja Budve kao turističke destinacije”, izjavio je ovom prilikom Neil Emilfarb, predsjednik Stratex Grupe.

MK Grupa je jedna od vodećih holding kompanija u Srbiji i jedna od većih vertikalno integrisanih poljoprivrednih kompanija u Evropi. U više desetina preduzeća zapošljava oko 7.000 radnika. Pored agrara, MK Grupa je lider u šećernoj i mesnoj industriji, turizmu, bankarskom poslovanju, obnovljivim izvorima energije, nekretninama, itd.

U fokusu poslovanja, poslednjih nekoliko godina, je razvoj hotelskog biznisa. Hoteli poslovnog sistema MK Group -Grand Hotel & Spa ****, Family Hotel Angella **** i Apartmani Konaci**** na Kopaoniku, 88 Rooms Hotel**** u Beogradu i Hotel Kempinski Palace***** u Portorožu, već prepoznati kao vodeći u regionu, a MK Group je nedavno dostavila i ponudu za kupovinu hotela Kempinski u Savudriji (u Hrvatskoj).

Stratex Grupa je međunarodna grupa kompanija u sektorunekretnina i ugostiteljstva. U Crnoj Gori, gdje je uložila preko 140 miliona eura, Stratex Grupa posluje od 2006. godine i predstavlja najvećeg američkog investitora. Ova Grupa je vlasnik Dukley porodice brendova medju kojima su najpoznatiji: Dukley Gardens, Dukley Residences i Dukley Marina u čiju modernizaciju i razvoj Stratex ulazi sa turskom Dogus Grupom. Stratex je i značajan pokrovitelj umjetnosti kroz svoj Dukley European Art Community program.

Galerija

Bonus video: