Vlada utvrdila Kolektivni ugovor u Aerodromima: "Radnici zaštićeni i u slučaju valorizacije"

Premijer Duško Marković istakao je da se mora snažnije raditi na poboljšanju standarda zaposlenih u Crnoj Gori, navodeći da je Kolektivni ugovor za Aerodrome adekvatan primjer takvog pristupa
2373 pregleda 5 komentar(a)
Marković sa radnicima Aerodroma..., Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Marković sa radnicima Aerodroma..., Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Ažurirano: 27.12.2018. 20:16h

Vlada je danas utvrdila predlog Kolektivnog ugovora u Aerodromima Crne Gore, kojim su, kako je saopšteno iz Vlade, prava radnika koncipirana po najvišim standardima, a obezbijeđena dugoročna zaštita svakog zaposlenog.

Iz Vladine Službe za informisanje javnosti je saopšteno da su Kolektivnim ugovorom zaposleni adekvatno zaštićeni i u slučaju planirane valorizacije tog preduzeća.

Vlada je ovlastila ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića da potpiše Kolektivni ugovor sa reprezentativnim predstavnicima sindikata Aerodroma.

Premijer Duško Marković istakao je da se mora snažnije raditi na poboljšanju standarda zaposlenih u Crnoj Gori, navodeći da je Kolektivni ugovor za Aerodrome adekvatan primjer takvog pristupa.

“Međutim, bolji standard zaposlenih mora biti ne samo u preduzećima sa državnim kapitalom već i u privatnom sektoru koji bi dio svog profita trebalo da preusmjeri na svoje zaposlene na koje se mora preliti dio prihoda i boljitka koji su poslodavci osjetili, značajnim dijelom i zbog reforsmih politika Vlade”, rekao je Marković.

Bonus video: