Bogdanović: Uskoro tender za gradnju žičare Kotor-Lovćen-Cetinje

“Na sastanku sa predstavnicima Ministarstva ekonomije i azerbejdžanske Agencije za investicije u inostranstvu, Bogdanović je rekao kako uskoro slijedi raspisivanje tendera za gradnju žičare, pri čemu ih je upoznao sa projektom industrijskih zona na Cetinju posebno akcentujući pakete stimulativnih mjera za investitore”, navodi se u saopštenju
16 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, posjeta Baku, Foto: Prijestonica Cetinje
Aleksandar Bogdanović, posjeta Baku, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 09.04.2016. 10:53h

Tender za gradnju žičare Kotor-Lovćen-Cetinje biće uskoro raspisan, najavio je gradonačelnik Prijestonice, Aleksandar Bogdanović tokom posjete Azerbejdžanu.

Bogdanović je, kako je saopšteno iz Prijestonice Cetinje, boravio u posjeti Bakuu, tokom koje se sastao se sa predstavnicima Vlade Azerbejdžana, kao i sa investitorima iz oblasti turizma, ugostiteljstva, poljoprivrede i tekstilne industrije.

“Na sastanku sa predstavnicima Ministarstva ekonomije i azerbejdžanske Agencije za investicije u inostranstvu, Bogdanović je rekao kako uskoro slijedi raspisivanje tendera za gradnju žičare, pri čemu ih je upoznao sa projektom industrijskih zona na Cetinju posebno akcentujući pakete stimulativnih mjera za investitore”, navodi se u saopštenju.

Bogdanović se sastao i sa zamjenikom ministra turizma i kulture, Nazimom Samadovim.

“Više riječi bilo je o mogućnostima obostrane promocije, ali i mogućnostima gradnje više turističkih objekata koji bi pored truističkog, obezbijedili i investicioni razvoj našeg grada”, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su ocijenili da su odnosi Crne Gore i Azerbejdžana veoma dobri uz uvjerenje da će međusobna saradnja u predstojećem vremenu biti intenzivirana.

Turistička organizacija Prijestonice je u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO) predstavlila ponudu Cetinja na međunarodnom sajmu turizma AITF 2016 koji se danas završava u Bakuu.

Bonus video: