Marković: Posvetiti se borbi protiv sive ekonomije i zloupotrebe državnog novca

"Poseban akcenat treba staviti na otkrivanju zloupotreba u privrednom poslovanju kroz suzbijanje sive ekonomije i neformalnog rada, kako bi se stvorili uslovi da se posluje isključivo na zakonit način i da svaki euro budžetskih prihoda završi u državnoj kasi"
570 pregleda 2 komentar(a)
Sa sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, Foto: Gov.me
Sa sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, Foto: Gov.me
Ažurirano: 28.12.2018. 12:50h

Državno tužilaštvo i policija treba da nastave aktivnosti sa ciljem suzbijanja svih oblika kriminala.

To je jedan od zahtjeva Vijeća za nacionalnu bezbjednost, kojim je predsjedavao premijer Duško Marković

"Vijeće je usvojilo Informaciju o realizovanim aktivnostima u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala koju je sačinila Uprava policije, i pozdravilo rezultate policije, Državnog tužilaštva i drugih segmenata sistema bezbjednosti na suprotstavljanju organizovanom kriminalu i drugim oblicima teškog kriminala", saopšteno je nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Ističe se da su aktivnosti rezultirale hapšenjima i procesuiranjima nosilaca organizovanog kriminala i članova njihovih grupa.

"Usvojena je Informacija o postupanju Uprave policije u oblasti borbe protiv trgovine ljudima, gdje su postignuti dobri rezultati, a nekoliko predmeta već je procesuirano. Vijeće zahtijeva da ova oblast bude među prioritetima u daljem radu Uprave policije, ali i Državnog tužilaštva".

Zaključeno je da akcenat treba staviti na otkrivanju zloupotreba u privrednom poslovanju kroz suzbijanje sive ekonomije i neformalnog rada.

"Kako bi se stvorili uslovi da se posluje isključivo na zakonit način i da svaki euro budžetskih prihoda završi u državnoj kasi. Precizirano je da će ovo podrazumijevati i posebne mjere kontrole ne samo u privatnom sektoru, već i eliminisanje svake nepravilnosti u trošenju državnog novca kod onih koji njime gazduju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: