Burić: Mljekara u Pavinom Polju, biće završena do kraja godine, biće uloženo oko 20 miliona eura

“Nadam se da ćemo vrlo brzo završiti i, što je najvažnije, da ćemo napraviti da imamo kvalitetne i dobre proizvode, da budemo ponosni što ćemo mi iz Pavinog Polja, iz Crne Gore, moći da idemo u svijet sa pravim proizvodima”, rekao je Burić
435 pregleda 16 komentar(a)
Mljekara, Pavino Plje, Foto: Vlada Crne Gore
Mljekara, Pavino Plje, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 06.04.2016. 20:03h

Mljekara Milkraft Leche u Pavinom Polju, koja će zapošljavati oko 150 radnika, biće završena do kraja godine, a u nju će biti ukupno uloženo oko 20 miliona eura, saopštio je vlasnik Milkraft kompanije Dragan Burić.

Početak izgradnje mljekare danas su, pored Burića, ozvaničili ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović, predsjednik opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić i ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori, Hafsa Al Ulama.

Burić je novinarima kazao da je to početak druge faze projekta.

“Nadam se da ćemo vrlo brzo završiti i, što je najvažnije, da ćemo napraviti da imamo kvalitetne i dobre proizvode, da budemo ponosni što ćemo mi iz Pavinog Polja, iz Crne Gore, moći da idemo u svijet sa pravim proizvodima”, rekao je Burić.

On je kazao da će fabrika sigurno biti završena do kraja godine, i da će u njoj biti oko 150 radnih mjesta.

“Dakle, pričamo o ozbiljnom projektu za Crnu Goru”, rekao je Burić i dodao da je ukupna vrijednost investicije preko 20 miliona eura.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović kazao je da je, vjerovatno, zaboravljena “čuvena percepcija čemu treba da služe sredstva Abu Dabi fonda”.

“Ja vas moram podsjetiti da smo u tom ubjeđivanju i toj percepciji izgubili gotovo dvije godine. Zamislimo da smo prije dvije godine imali početak ovih radova, da je ovaj projekat sada gotov i da ovdje radi 150 ljudi, koliko bismo daleko odmakli”, naveo je Ivanović.

On je naglasio da u Crnoj Gori treba nastaviti borbu između rada i nerada.

“Ovo je projekat koji promoviše rad, stvaranje, ovdje će se stvarati nova vrijednost. Ovdje i u ostalim pogonima u Bijelom Polju stvaraće se ono što čini dio društvenog proizvoda, a ne ono što se dobija sjedeći kući i ne radeći ništa”, kazao je Ivanović.

On je rekao da je uvjeren sam da će se do kraja godine okupiti makar još jednom u Pavinom Polju, da otvore projekat.

“A moje će zadovoljstvo biti najveće kada vidim nasmijana lica makar 150 ljudi koji će ovdje raditi”, dodao je Ivanović.

On je istakao da ne treba zaboraviti ni indirektnu zaposlenost, jer je riječ o fabrici koja će omogućiti i otkup od domaćina koji proizvode kvaliteno mlijeko, ne samo iz Pavinog Polja, nego i iz značajnog dijela sjevera Crne Gore.

Žurić je kazao da je mljekara u Pavinom Polju jedna od tri fabrike koje se grade u Bijelom Polju, i koje će biti gotove do kraja godine.

“Ovaj kompleks je rezultat razumijevanja Vlade, opštine i investitora koji su Bijelo Polje prepoznali kao ozbiljan potencijal”, smatra on.

Žurić je kazao da je kompanija Milkraft izgradila ozbiljne štalske kapacitete za oko 500 grla.

On smatra da će proizvodi mljekare Milkraft biti dostojan reprezent Crne Gore u čitavom svijetu.

“Jer su istraživali tržišta, i najavlju proboj na njima”, pojasnio je Žurić.

Ambasadorka Al Ulama kazala je da je prije nekoliko mjeseci bila u Pavinom Polju, i da danas može da konstatuje da je ostvaren značajan napredak.

“Uvjerila sam se da je ovo značajna investicija na sjeveru Crne Gore, i da će ovo biti centar za otkup i proizvodnju mlijeka u Crnoj Gori”, kazala je Al Ulama.

Ona je rekla da je veoma srećna što je Abu Dabi fond prepoznao taj projekat i što je partner u njemu.

“Sigurna sam da će ovaj projekat biti od značaja za dalji razvoj sjevera Crne Gore”, dodala je Al Ulama.

Bonus video: