Stečajna uprava Solane radnicima isplatila 14.000 eura

Bivši radnici ulcinjskog preduzeća dobili su prije dva dana po 200 eura za neisplaćena potraživanja
514 pregleda 1 komentar(a)
Za prodaju dijela imovine stigla jedna ponuda: Solana, Foto: Savo Prelević
Za prodaju dijela imovine stigla jedna ponuda: Solana, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.12.2018. 19:42h

Bivših 70 radnika ulcinjske Solane” Bajo Sekulić” od stečajne uprave tog prije dva dana je dobilo po 200 eura na ime zaostalih potraživanja, odnosno, ukupno 14.000 eura.Predstavnik sindikalne organizacije Saša Mitrović zahvalio se upravi u ime radnika i izrazio nadu da će uplata biti i u narednom periodu.

“Bivši radnici su u vrlo teškoj finansijskoj situaciji zbog dugogodišnjeg status kvo njihovog statusa tokom kojeg nije bilo isplata zaostalih zarada, niti povezivanja radnog staža”, kazao je Mitrović.

On je podsjetio da uprava radnicima duguje 1,5 miliona eura po osnovu neisplaćenih zarada, kao i da je obavezna da im poveže radni staž za šest godina. Naglasio je da ohrabruje vijest da je na posljednjem tenderu za prodaju imovine Solane, koji je raspisan nakon tri godine pauze, stigla ponuda za vozni park i staro željezo, a najavio je i da će učestvovati u javnoj raspravi povodom predloga MORT-a da Solana bude proglašena zaštićenim područjem. Na oglas za prodaju imovine solane, početkom sedmice, otvorena je samo jedna ponuda nikšićke firme SS Alga koja je ponudila 12.700 eura za kupovinu voznog parka i kupovinu reciklažne sirovine po cijeni od 120 eura po toni.

„Vijestima“ je u stečajnoj upravi potvrđeno da fabrika posjeduje oko 150 tona sirovine, što znači da bi u krajnjem, sa prodatim voznim parkom u najboljem slučaju mogla da računa na oko 30.000 eura.

Bonus video: