Pavlović: U zaključcima opozicije naslikana geneza pljačke Crne Gore preko DKP-a

„Računam da bi jedan broj poslanika iz satelitskih stranaka hapšenje Raičevića mogao protumačiti kao poslednji trenutak za 'preskakanje' i da bi ti preletači mogli dosadašnje protivljenje opozicionim zaključcima zamijeniti sa svojom jasnom podrškom, što bi otklonilo pat-poziciju i dovelo do njihovog usvajanja“, kazao je Pavlović
70 pregleda 3 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Savo Prelević
Koča Pavlović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.04.2016. 14:59h

Anketni odbor za prikupljanje informacija i činjenica prilikom prodaje Duvanskog kombinata (DKP), trebalo bi što prije da usvoji opozicione zaključke, što bi predstavljalo jasnu političku podršku akciji Specijalnog državnog tužilaštva, ocijenio je potpredsjednik Pokreta za promjene (PzP), Koča Pavlović.

Pavlović, koji je član Anketnog odbora, je komentarišući hapšenja stečajnog upravnika DKP-a, rekao da su predložene opozicione zaključke do sada blokirali članovi tog skupštinskog tijela iz Demokratske partije socijalista (DPS) i, kako je kazao, njihovih satelita.

„U tim zaključcima je detaljno naslikana čitava geneza velike pljačke države Crne Gore preko DKP-a“, naveo je Pavlović u saopštenju.

Stečajni upravnik bivšeg DKP-a, Veselin Raičević i nekadašnji direktor Zetagradnje, Miloš Stojanović uhapšeni su u istrazi Specijalnog tužilaštva o kupoprodaji nešto više od 13 miliona eura vrijedne imovine te fabrike u stečaju.

„Računam da bi jedan broj poslanika iz satelitskih stranaka hapšenje Raičevića mogao protumačiti kao poslednji trenutak za 'preskakanje' i da bi ti preletači mogli dosadašnje protivljenje opozicionim zaključcima zamijeniti sa svojom jasnom podrškom, što bi otklonilo pat-poziciju i dovelo do njihovog usvajanja“, kazao je Pavlović.

On je rekao da je siguran da se akcija i interesovanje Specijalnog državnog tužilaštva neće zadržati samo na protivzakonitoj privatizaciji DKP-a.

„Očekujem da će se SDT takođe pozabaviti i enormnom pljačkom države Crne Gore koja se dešavala kroz ilegalni rad DKP-a u periodu od uvođenja stečaja i prodaje objekata pa do današnjega dana“, zaključujem Pavlović.

Anketni odbor Skupštine, od septembra prošle godine saslušavao je više bivših funkcionera, predstavnika kupaca i sindikata DKP-a o okolnosti prodaje te državne imovine.

Bonus video: