Da Krivokapić zove Đukanovića da im da otpremnine

“Molimo vas da teško shvatljive stavove ministra Kavarića razmotrite kontaktirajući predsjednika Vlade Mila Đukanovića i nadležnog ministra finansija Radoja Žugića, vezano za realizaciju isplate naših otpremnina”, navodi se u pismu
4 komentar(a)
protest penzionera KAP-a, Foto: Luka Zeković
protest penzionera KAP-a, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.04.2016. 10:00h

Predstavnici penzionera Kombinata aluminijuma u stečaju koje predvodi grupa bivših radnika KAP-a, na čelu sa Nikolom Rakovićem, obratili su se pismom predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću i predsjedniku Odbora za ekonomiju Aleksandru Damjanoviću negodujući zbog izjave ministra ekonomije Vladimira Kavarića da im neće biti isplaćene Zakonom utvrđene otpremnine, koje su dobili ostali radnici KAP-a u skladu sa socijalnim programom.

“Molimo vas da teško shvatljive stavove ministra Kavarića razmotrite kontaktirajući predsjednika Vlade Mila Đukanovića i nadležnog ministra finansija Radoja Žugića, vezano za realizaciju isplate naših otpremnina”, navodi se u pismu.

Oko 420 bivših radnika KAP-a najavili su da će se pred Ministarstvo finansija sa članovima porodica okupiti 5. aprila ukoliko im ne budu isplaćene otpremnine u ukupnom iznosu od 5,45 miliona eura. Isplata je, prema njihovim očekivanjima, trebalo da bude obavljena juče.

“Veoma nam je poznato da ste bili nosilac donošenja Zakona nakon više puta usvojenih skupštinskih zaključaka, na način što su za isti glasali 44 poslanika, što dovoljno govori o ozbiljnosti ovog pitanja. Smatramo da ste sačuvali punu nadležnost i integritet Skupštine, a nama vratili puno povjerenje u institucije sistema kao i zadovoljili naša prava i pravdu”, dodao je Raković u pismu Krivokapiću.

On je objasnio da je jedini cilj njihovog okupljanja rješavanje egzistencijalnih pitanja njihovih porodica u skladu sa pravima koja im po zakonu pripadaju.

U pismu Damjanoviću, penzioneri KAP-a su nastup ministra ekonomije ocijenili kao “neozbiljan”, te da je on kod bivših radnika izazvao negativne emocije i “puno naboja”.

Oni su se Damjanoviću zahvalili na podršci koju im je, kako su napomenuli, nesebično pružao

Bonus video: