Prekinut spor zbog zahtjeva za izuzeće

Mak Gradnja tužbom traži naknadu od oko 600.000 eura od Merkura za radove od prije 6-7 godina na objektu Merkur Evrope u Budvi
530 pregleda 0 komentar(a)
Blažo Jovanić, Foto: Savo Prelević
Blažo Jovanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.04.2016. 09:47h

Petogodišnja parnica građevinskog preduzeća Mak gradnja iz Nikšića protiv budvanske kompanije Merkur Evropa, u vlasništvu biznismena Milana Mrvaljevića, prekinuta je juče nakon što je Merkurov advokat Marjan Marković zatražio izuzeće sudije Milice Popović, zbog sumnji „u pristrasnost”. Parnica će se nastaviti nakon što predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić odluči o tom zahtjevu.

Mak Gradnja tužbom traži naknadu od oko 600.000 eura od Merkura za radove od prije 6-7 godina na objektu Merkur Evrope u Budvi. Mak gradnja je bila podizvođač u tom poslu skopskoj firmi Pelagonija, a potraživanje je preuzela po osnovu ugovora o cesiji. Taj ugovor Popović juče nije željela pridodati ostalim dokazima. Njeno izuzeće traženo je zbog odbijanja zahtjeva Merkura da drugi vještak građevinske struke vještači u ovom predmetu.

Iz Merkur Evropu su nezadovoljni nalazom vještaka finansijske struke Milenka Popovića, koji je sačinjeno po osnovu nalaza vještaka građevinske struke Ratka Popovića.

Advokat Merkura tvrdi da se vještak Ratko Popović bavio poslovnim odnosom njihove firme sa skopskom, a da je Apelacioni sud poništavanjem već dvije prvostepene presude utvrdio da to nema direktne veze sa sadašnjim tužiocem u ovom sporu.

Bonus video: