Penzioneri KAP-a najavili novo okupljanje sa članovima porodica

"Očekujemo da će Žugić 31. marta isplatiti otpremnine, a ukoliko se to ne desi 5. aprila ćemo se ponovo okupiti sa članovima naših familija i tražiti od njega da nas primi”
51 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2016. 20:16h

Oko 200 bivših radnika, a danas penzionera Kombinata aluminijuma u stečaju, okupili su se pred zgradom Privrednog suda Crne Gore u znak protesta što je taj sud odbio njihov tužbeni zahtjev da im se prizna potraživanje na ime otuđenog novca iz Stambenog fonda u iznosu od 4.224.302 eura, i iz Ministarstva ekonomije najavili da im neće biti isplaćeno oko 5,5 miliona eura otpremnina, predviđenih posebnim Zakonom i Zakonom o budžetu za ovu godinu.

Ovlašćeni predstavnik penzionera KAP-a Nikola Raković saopštio je da su izjave ministra ekonomije Vladimira Kavarića, koji je saopštio da otpremnine neće biti isplaćene doživjeli kao “veoma neozbiljne i obratili se tim povodom već ministru finansija Radoju Žugiću” .

“Vjerovali smo instutucijama i tri godine kroz njih pokušali strpljivo da ostvarimo svoja prava. Sve odluke u skladu sa Zakonom na kraju su donijete u našu korist, a to se može vidjeti i na zvaničnom veb sajtu Vlade…Očekujemo da će Žugić 31. marta isplatiti otpremnine, a ukoliko se to ne desi 5. aprila ćemo se ponovo okupiti sa članovima naših familija i tražiti od njega da nas primi”, poručio je Raković.

On je istakao da se su sadašnji i bivši radnici KAP-a “svjesni da se proteklih 20-tak godin radilo ne o privatizaciji, nego o pljački”.

“Sada se želi ta pljačka legalizovati odlukama institucija, a na štetu bivših radnika. Mi imamo veliku odgovornost prena nama i našim familijama i istrajaćemo u našim zahtjevima”, dodao je Raković.

On je objasnio da će naredni protest zakazati za 5. april, kako bi u skladu sa Zakonom prijavili novo okupljanje, ukoliko ministar Žugić kojem su se već pismeno obratili ne ispuni njihovo očekivanje”.

“Naše buduće aktivnosti oko nevraćenog novca za Stambeni fond radnika KAP-a biće upućene prema stečajnom sudiji i predsjedniku Privrednog suda, a normalno na več donijetu prvostepenu presudu žalićemo se Apelacionom sudu CG na očigledno kršenje naših prava u korist interesne družine”, zaključio je Raković.

Galerija

Bonus video: