Radnike mljekare "Nika" uputili na Privredni sud

Tokom prošle sedmice oni su pokušali su da dođu i do ministarke rada Zorice Kovačević, ali im je i iz njenog kabineta saopšteno da nijesu nadležni
0 komentar(a)
Radnici Nike, Foto: Boris Pejović
Radnici Nike, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.03.2016. 08:18h

Bivši radnici nikšićke mljekare Nika u stečaju, njih 20-ak, okupili su se juče ispred Ministarstva poljoprivrede u znak protesta što im nije isplaćeno 162 hiljade eura zaostalih zarada i povezan staž za pet godina.

Do ministra Petra Ivanovića, koji je bio odsutan, nijesu mogli doći. Njegov pomoćnik Nemanja Katnić, prema riječima predstavnika bivših radnika Nike, Veljka Đurđića objasnio im je da oni nijesu nadležni za njihov problem već Privredni sud i obećao im da će pomoći oko organizacije sastanka sa stečajnom upravom.

“Ići ćemo redom. Obratićemo se na sve adrese, da vidimo ko je nadležan. Radnici traže samo njihove neisplaćene plate u ukupnom iznosu od 162 hiljade eura, a kooperanti oko 250 hiljada eura. Za neuplaćene doprinose su nam ostali dužni oko 800 hiljada eura”, naveo je Đurđić.

Tokom prošle sedmice oni su pokušali su da dođu i do ministarke rada Zorice Kovačević, ali im je i iz njenog kabineta saopšteno da nijesu nadležni.

Stečaj u mljekari “Nika”, uveden je u martu prošle godine, a svih 73 radnika, upućeni su na Biro rada. U avgustu prošle godine je proglašen bankrot.

Bonus video: