Nikšićki mljekari dolaze pred Ministarstvo poljoprivrede

Stečaj u mljekari “Nika”, u vlasništvu biznismena Aleksandra Božovića koji je u bliskim rođačkim vezama sa premijerom Milom Đukanovićem , uveden u drugoj polovini marta prošle godine, a svih 73 radnika, upućeni sun a Biro rada
5 komentar(a)
Mljekara Nika, Foto: Svetlana Mandić
Mljekara Nika, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 28.03.2016. 19:53h

Bivši radnici nikšićke mljekare “Nika” u stečaju iz Nikšića, njih 70, najavili su da će u utorak u 11 časova doći na protest pred zgradu Ministarstva poljoprivrede u Podgoricu.

"U četvrtak sam se obratio Ministarstvu rada i socijanog staranja da bi razgovarao sa ministarkom ispred radnika mljekare “Nika”. Ministarka Zorica Kovačević je bila odsutna pa me primila gospođa Prelević iz tog ministarstva kojoj sam iznio problem radnika. Međutim, ona mi je odgovorila da njihovo Ministarstvo nije nadležno da riješi naš problem”, saopštio je ovlašćeni predstavnik bivših radnika “Nike” Veljko Đurđić . On je dodao da je tom prilikom postavio pitanje predstavnici Ministarstva rada, ali i svim ostalim institucijama i građanima Crne Gore kako da bivši radnici “Nike” dođu do svojih neisplaćenih zarada.

"Ako čovjek ne primi platu tri godine u čijoj je on nadležnosti. Mislim da je odgovor svima jasan”, dodao је Veljko Đurđić.

Stečaj u mljekari “Nika”, u vlasništvu biznismena Aleksandra Božovića koji je u bliskim rođačkim vezama sa premijerom Milom Đukanovićem , uveden u drugoj polovini marta prošle godine, a svih 73 radnika, upućeni sun a Biro rada.

Bonus video: