Uzmite besplatnih 50 eura i trgujte akcijama Apple-a

Novi četvoroinčni iPhone posjeduje mnogo odličnih osobina, a pri tome prodajna cijena će mu biti niža od očekivane. Samo Sony proizvodi popularne telefone sa manjim ekranima, kao kod Xperia Z5 Compact modela. Ostali manji telefoni koje su proizvodili Motorola, HTC i Samsung nisu više u ponudi
51 pregleda 0 komentar(a)
iPhone
iPhone
Ažurirano: 29.03.2016. 06:14h

U ponedjeljak, 21. marta, Apple je organizovao događaj u San Francisku na kome je predstavio novu, manju verziju iPhona – iPhone SE. U Appleu se nadaju da će manji telefon pridobiti one korisnike koji još uvijek koriste iPhone 5, 5S ili 5C i koji ne žele telefone sa ekranom od 4.7 inča, kao kod 6S, ili 5.5 inča kao kod 6S Plus. Prema procjenama CEO-a Applea, Tim Cook-a, oko 60% onih koji koriste manji iPhone još uvijek nisu prešli na iPhone 6 ili neki noviji model što predstavlja veliko potencijalno tržište.

FXLider, svim čitaocima Vijesti, daje besplatnih 50€ za trgovanje cijenom akcija Apple-a na svjetskoj berzi.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Novi četvoroinčni iPhone posjeduje mnogo odličnih osobina, a pri tome prodajna cijena će mu biti niža od očekivane. Samo Sony proizvodi popularne telefone sa manjim ekranima, kao kod Xperia Z5 Compact modela. Ostali manji telefoni koje su proizvodili Motorola, HTC i Samsung nisu više u ponudi.

Kada je u pitanju nov četvoroinčni iPhone, Apple je pronašao način da svojom strategijom obuhvati i rast prodaje kao i unaprjeđenje performansi telefona koje traže potrošači. Unutrašnje karakteristike telefona značajno su unaprijeđene u odnosu na prethodne modele manjih telefona, pa tako iPhone SE ima isti procesor i grafičke performanse kao i veći iPhone 6S. U isto vreme cijena koja je niža nego što se očekivalo, pomoći će Appleu da poveća udio na tržištima kao što je Indija, gde je prodaja skupljih većih modela imala loš rezultat.

"Nakon događaja na kome je predstavljen novi iPhone, cijena akcija Applea je blago pala i pored rasta tokom proteklih nedjelja, što se često dešava kada neki događaj prate mnoge spekulacije. Činjenica je da je Apple ostvario ono što se očekivalo, predstavio manji unaprijeđeni telefon po nižoj cijeni. I ako će niža cijena imati negativan uticaj na prihode u početku, Apple se nada rastu ukupne zarade kako se očekuje veća prodaja u količini. Prema mišljenju ekonomista iz Financial Timesa, tokom godine se može očekivati rast cijene akcija oko 20%", navodi izvor iz Fortradea.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtijevati da izvršite dodatne uplate. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi u članku ne odražavaju stavove redakcije "Vijesti".

Bonus video: