Marović i Stanić više nisu u bordu direktora "Budvanske rivijere"

Skupština akcionara na danas održanoj sjednici, izabrala je novi petočlani bord direKtora koga čine Saša Radović, Draško Krivokapić, Ratko Vukotić, Dragan Prelević i Branko Popović
4 komentar(a)
Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 25.03.2016. 12:27h

Skupština akcionara hotelske grupe "Budvanska rivijera" odlučila je da sa mjesta predssjednika borda direktora smijeni Svetozara Marovića.

Skupština akcionara izglasala je novi bord direktora u kome više nije ni visoki funkcioner SDP-a Mirko Stanić.

Marović, koji je pritvoren polovinom decembra, zbog sumnje da je šef organizovane kriminalne grupe, i Stanić bili su predstavnici državnog kapitala u najvećoj hotelskoj kompaniji. Marović je punu deceniju bio član odbora direktora.

Skupština akcionara na danas održanoj sjednici, izabrala je novi petočlani bord direKtora koga čine Saša Radović, Draško Krivokapić, Ratko Vukotić, Dragan Prelević i Branko Popović.

"Na skupštini su razmatrane redovne tačke dnevnog reda. Između ostalih, razmotreni su i usvojeni godišnji finansijski iskazi sa Izvještajima o poslovanju Društva za 2015. godinu uz Izvještaj nezavisnog revizora o finansijskim iskazima za 2015. godinu. Shodno odredbama Zakona o privrednim društvima, održavanjem redovne godišnje sjednice akcionara istekao je mandat dosadašnjim članovima Odbora direktora. Istovremeno su izabrani novi članovi Upravnog odbora", navodis e u izvještaju nakon sjednice

Kroz izvještaje o poslovanju Društva na Skupštini je, kako se navodi, konstatovana jedna od najuspješnijih poslovnih godina sa pozitivnim finansijskim rezultatom i to od 550.308 eura dobiti.

"To predstavlja uvećanje dobiti u odnosu na 2014. godinu za 16 odsto. Dobrim pozitivnim rezultatom nastavljena je praksa pozitivnog poslovanja Društva uz pozicioniranje hotelske grupe Budvanska rivijera kao brenda na turističkom tržištu i konstantni rad na podizanju nivoa kvaliteta svoje ponude i implementiranja evropskih vrijednosti putem standarda i sertifikata u očuvanju životne sredine", navodis e u saopštenju Hotelske grupe.

Bonus video: