Crna Gora, destinacija sa najboljim plažama

"Prema statističkim podacima, u 2015. godini Crnu Goru je posjetilo oko 300.000 turista iz Rusije, koji su ostvarili više od 2,7 miliona noćenja, što je za 6% više nego u prethodnoj godini"
131 pregleda 9 komentar(a)
Plaža, turizam. letnja sezona, turisti, Foto: Luka Zeković
Plaža, turizam. letnja sezona, turisti, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.03.2016. 10:33h

Na sajmu turizma u Moskvi Crnoj Gori je dodijeljena nagrada u kategoriji "Destinacija sa najboljim plažama", saopšteno je iz NAcionalne turističke organizacije, gdje NTO i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom predstavljaju crnogorsku turističku ponudu.

"Prema statističkim podacima, u 2015. godini Crnu Goru je posjetilo oko 300.000 turista iz Rusije, koji su ostvarili više od 2,7 miliona noćenja, što je za 6% više nego u prethodnoj godini. Proječno putovanje turista iz Rusije trajalo je 9 dana. I ove godine Crna Gora ostala je jedna od omiljenih destinacija za turiste iz Rusije, pa su i očekivanja da će broj turista iz ove zemlje biti u porastu. Ovo potvrđuju podaci da će Montenegro Airlines obavljati tokom ljetnje sezone (jun – septembar) saobraćaj na relaciji Tivat-Moskva-Tivat tri puta dnevno, a na relaciji Tivat-­ Sankt Peterburg -­ Tivat četiri puta nedjeljno", navodi se u saopštenju NTO.

Za predstojeću ljetnju sezonu, kako je saopšteno, iz Rusije prema Crnoj Gori je ugovoreno oko 80 rotacija nedjeljno.

"U pitanju su redovne linije i čarter letovi ruskih avio kompanija (Aeroflot, Siberia AIR, Globus AIR, Nord Star, Rossiya AIR, Ural AIR, Yamal AIR, Red Wings, Azur Air, Metro Jet, UT Air, Royal Flight AIR…)", navode iz NTO.

U okviru prezentacije turističke ponude Crne Gore na štandu NTO CG svoju ponudu predstavljaju turističke organizacije Budve, Bara, Herceg Novog,Tivta, Ulcinja i Kotora, turoperator „R-Tours“, hotelske grupe „HG Montenegro Stars“, „Queen of Montenegro“, „HG Budvanska Rivijera“, kao i kompanije „Montenegro Airlines“, „Beppler i Jacobson Ltd.“, „HIT Montenegro– Hotel Maestral“, Dukley Gardens, turistička agencija Explorer...

Sajam "MITT 2016" je počeo 23. i završava 26. marta.

Bonus video: