EVIDENTIRANO 12 PRITUŽBI

Budi odgovoran: Prodavnica "Extreme intimo" novčano kažnjena, iznos nije naveden

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije
2095 pregleda 1 komentar(a)
Budi odgovoran, Foto: Budiodgovoran.me
Budi odgovoran, Foto: Budiodgovoran.me
Ažurirano: 30.12.2018. 19:16h

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 12 pritužbi, na osnovu kojih je izrečena jedna novčana kazna.

Inspektori su novčanu kaznu izrekli prodavnici "Extreme intimo" u kotorskoj Kameliji, nakon što je utvrđeno da jedna radnica nema potvrdu o obaveznom socijalnom osiguranju.

Iznos izrečene novčane kazne nije naveden.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole autopraonice preko puta Trgovinske škole u Podgorici i pekare Anda u istom gradu, kafe bara Fortuna, hotela Serdar i samoposluge Peja u Mojkovcu, autoservisa „Omerović“, „Balić“ i „Dizdarović“ u Bijelom Polju, kao i neimenovanih osoba iz Bara i Nikšića prijavljenih za nelegalnu prodaju voća i povrća, odnosno drva.

Ove sedmice su evidentirane prijave da se u Budimlji kanalizacija sprovodi u rijeku, a u Nikšiću obustavlja saobraćaj zbog radova na putu.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.