Uzmite 50 eura i zaradite od kuće trgujući akcijama Facebooka

Da bi akcija postala jedna od najtrgovanijih od strane institucionalnih investitora, ona zaista mora da bude takozvani “blue chip“ - akcija koja je simbol za kvalitet i vrijednost
7 komentar(a)
Facebook, Foto: Shutterstock
Facebook, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.03.2016. 07:14h

Uključite se u trgovanje cijenom akcija Facebooka od svoje kuće potpuno besplatno, u 3 jednostavna koraka:

1. registrujte besplatni nalog za trgovanje OVDJE,

2. verifikujte nalog

3. i automatski dobijate 50 eura na svom nalogu sa kojima odmah možete da počnete da trgujete i zarađujete na svjetskoj berzi.

Početkom godine, akcije Facebooka su, po prvi put, ušle u grupu od 20 akcija u koje investitori najviše ulažu u SAD-u. Sa vrijednošću od oko 300 milijardi dolara, Facebook je osma po vrijednosti kompanija na svijetu ali i najveća društvena mreža sa preko 1.6 milijardi korisnika.

Da bi akcija postala jedna od najtrgovanijih od strane institucionalnih investitora, ona zaista mora da bude takozvani “blue chip“ - akcija koja je simbol za kvalitet i vrijednost.

Razlog zašto se akcijama Facebooka toliko trguje je taj što su jednostavno postale prevelike da se ignorišu. Tokom prošle godine akcije Facebooka su porasle 32% i značajno su povećale svoj procenat, kako u okviru S&P500 indeksa, tako i u Nasdaq-u.

Warren Buffett-a, koji se smatra najboljim investitotorom svih vremena, zaradio je najviše kloneći se skoro u potpunosti tehnološkog sektora. Prebrzi razvoj tehnološke industrije i nemogućnost da predvidi koje će kompanije opstati bar deset godina a koje ne, učinili su da ovaj veliki investitor zaobiđe ovaj sektor. Prije par godina smatralo se da će sve manji broj mladih koristiti društvene mreže i da će Facebook imati sličnu sudbinu kao MySpace. Što očito nije slučaj.

Broj aktivnih korisnika Facebooka i dalje raste i to bržim tempom nego na primjer kod Twitter-a i ako već ima skoro pet puta više korisnika od njega. Sve u svemu, institucionalni investitori konačno su akcijama Facebooka dali mjesto koje zaslužuju, uz spoznaju da će Facebook očigledno opstati duže vremena na finansijskom tržištu nego što se iko nadao. Pored institucionalnih, i pojedinačni investitori sve više ulažu u akcije Facebook-a.

Od početka godine do danas, akcije Facebook-a porasle su preko 9%, a prema analitičarima Financial Times-a, u toku ove godine veoma lako bi mogle da porastu dodatnih 20%.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtjevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi izraženi u tekstu ne odražavaju stavove redakcije "Vijesti".

Bonus video: