Građani se žale na firme u projektu Hiljadu plus: Stanovi su već rezervisani

Najveći broj građana je, kako se dodaje, negodovao u vezi sa rezervacijom stanova koju je obavila Zetagradnja od koje je tražen odgovor u vezi sa eventualnom rezervacijom stanova
64 pregleda 5 komentar(a)
Zgrada, stanovi, Foto: Zetagradnja
Zgrada, stanovi, Foto: Zetagradnja
Ažurirano: 19.03.2016. 16:16h

Prethodna rezervacija stanova kod građevinskih kompanija u okviru projekta Hiljadu plus ne može biti validna i ne može opredjeljivati dodjeljivanje vaučera, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Iz Ministarstva su objasnili da građanin, koji ne dobije vaučer u skladu sa konačnom odlukom Projektnog odbora, ne može kupiti stan u okviru projekta Hiljadu plus.

Ministarstvo i Projektni odbor su, kako je saopšteno, prethodnih dana dobili više poziva građana koji su naveli da su pojedine građevinske kompanije, čije je učešće u projektu potvrdio Projektni odbor, rezervisale ponuđene stanove i da je samo mali broj stambenih jedinica ostao u ponudi.

Najveći broj građana je, kako se dodaje, negodovao u vezi sa rezervacijom stanova koju je obavila Zetagradnja od koje je tražen odgovor u vezi sa eventualnom rezervacijom stanova. Iz Zetagradnje su odgovorili da nijesu narušili propisane procedure.

Javni poziv za građane za učešće u projektu Hiljadu plus raspisan je juče, a zahtjeve komercijalnim bankama će moći da predaju od ponedjeljka do 21. aprila, svakog radnog dana, od osam sati i 30 minuta do 15 sati.

Sporazum o učešću u projektu Hiljadu plus stanova sa ministarstvima finansija i održivog razvoja i turizma juče je potpisala Sosiete ženeral banka Montenegro.

Iz banke su saopštili da će svi koji ispune uslove konkursa imati mogućnost da kupe stan po nominalnoj kamatnoj stopi od 3,99 odsto godišnje, za kredit sa rokom otplate do 20 godina, jednokratnom naknadom od 0,4 odsto i opciono grejs periodom do 12 mjeseci i životnim osiguranjem, ukoliko zahtjev za kredit ne prelazi 50 hiljada eura. Za građane koji žele da kupe stan koji prevazilazi cijenu planiranog budžeta, banka nudi još jedan stambeni kredit.

Njime će, kako je objašnjeno po istim uslovima, moći da podmire razliku u cijeni predviđenoj projektom, koja iznosi do 1,09 hiljada eura po kvadratu i cijene koja prelazi taj iznos, do predviđenih 1,2 hiljade eura.

Bonus video: