NEĆE VIŠE BLOKIRATI KAPIJU

Radnicima DKP-a uplaćena plata

Bivši radnici DKP-a nezadovoljni posljednjom raspodjelom novca, naredne sedmice će vjerovatno uputiti prigovore stečajnom sudiji i predsjedniku Privrednog suda
2 komentar(a)
Duvanski kombinat kapija, Foto: Vijesti
Duvanski kombinat kapija, Foto: Vijesti
Ažurirano: 19.03.2016. 08:26h

Bivšim radnicima Duvanskog kombinata juče je isplaćena zaostala jedna i po zarada, tri sedmice nakon blokade glavnog ulaza fabrike, i oni od ponedjeljka više neće protestovati.

Stečajni upravnik Veselin Raičević saopštio je „Vijestima“ da je donio odluku da oko 100 hiljada eura, koje je na račun DKP-a u stečaju uplatilo Ministarstva finansija (na ime povraćaja PDV-a), budu raspodijeljene radnicima za zaostale naknade za januar i 10-ak dana februara.

Predstavnici bivših radnika, i pored ispunjenih zahtjeva, a to je bilo povezivanje radnog staža za period veći od tri godine i isplata zaostale zarade, juče nijesu bili raspoloženi za davanje izjava jer je dio ljudi, kako tvrde, prilikom raspodjele novca „zakinut“.

"Neko je zakinut 30, neko 50 eura, a pojedini radnici koji su imali više prekovremenih radnih časova i više“, rekao je jedan od nezadovoljnih bivših radnika DKP-a.

Bivši radnici DKP-a nezadovoljni posljednjom raspodjelom novca, naredne sedmice će vjerovatno uputiti prigovore stečajnom sudiji i predsjedniku Privrednog suda.

Preporučujemo za Vas