PLAĆENI SADRŽAJ

Uzmite besplatnih 50 eura za trgovanje akcijama Peugeot-a

5. aprila Peugeot će objaviti novi plan rasta u kome će predložiti dividendu na zaradu u 2016. godini, što bi bio prvi put da se isplaćuje dividenda od 2010. godine
13 komentar(a)
Peugeot
Peugeot
Ažurirano: 15.03.2016. 07:14h

Trenutna cijena akcija Peugeot-a kreće se oko 14 dolara, a prema Financial Times-u cijena akcija bi lako mogla ove godine da dostigne i 27 dolara.

FXLider, svim čitaocima Vijesti, daje besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom akcija Peugeot-a, na svjetskoj berzi.

50 eura za trgovanje preuzmite OVDJE

Prije samo dvije godine Peugeot je bio na ivici kolapsa, što je dovelo do toga da početkom 2014. godine Francuska odluči da pomogne ovoj auto kompaniji sa 3 milijarde eura. Francuska vlada i kineski proizvođač automobila ’Dongfeng’, su kupili svaki pojedinačno po 14% udjela u kompaniji. Od tada je Carlos Tavares, koji se nalazi na mjestu predsjednika upravnog odbora, reorganizovao kompaniju i obnovio profitabilnost, smanjenjem broja modela kao i troškova rada.

U 2015. godini ostvaren je profit od 1.2 milijarde eura. Poređenja radi, u 2014. godini kompanija je bila u gubitku 555 miliona eura. Kompanija je u prethodnoj godinoj takođe ostvarila i slobodan protok novca od 3.8 milijardi eura, čime je nadmašila ciljnih 2 milijarde eura, koji je planiran za period 2015-2017.godine.

5. aprila Peugeot će objaviti novi plan rasta u kome će predložiti dividendu na zaradu u 2016. godini, što bi bio prvi put da se isplaćuje dividenda od 2010. godine.

Odlični prošlogodišnji rezultati bili su potpomognuti i oporavkom evropskog tržišta automobila, koje je pretrpjelo velike gubitke nakon finansijske krize. Prodaja kola je u toku prošle godine u EU porasla 9.3% što je najveća stopa rasta od 2009. godine.

Krajem februara kompanija je objavila da je sada, kada je ostvarila sve srednjoročne finansijske ciljeve, spremna da uspostavi saradnju i sa drugim proizvođačima automobila. Peugeot je tokom prošlomjesečne posjete predsjednika Irana Francuskoj, potpisao ugovor sa iranskom auto kompanijom Khodro u vrednosti od 427 miliona eura u vidu otpisa duga, bonusa i raznih popusta. Kao dio ovog dogovora, Peugeot i Citroen će zajedno sa Khodro proizvoditi 200,000 vozila mjesečno, korišćenjem djelova proizvedenih u Iranu.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtijevati da izvršite dodatne uplate. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi izraženi u tekstu ne odražavaju stavove redakcije Vijesti