"Isparilo" povjerenje u Đukanovića

Rezolucija je, kako su ocijenili iz CEAC-a, snažno napala Đukanovićevu Vladu zbog nedostatka napretka u jačanju vladavine prava i upravljanja i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala
4 komentar(a)
Kombinat aluminijuma, KAP, Foto: Arhiva Vijesti
Kombinat aluminijuma, KAP, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.03.2016. 20:48h

Poziv Evropskog parlamenta za dogovorno rješenje i nezavisnu reviziju slučaja Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP) dokaz je koliko je povjerenje u premijera Mila Đukanovića i strpljenje za njega 'isparilo', ocijenio je direktor korporativnih poslova Centralno-evropske aluminijumske kompanije (CEAC) Andrej Petrušinin.

On je rekao da Rezolucija o Crnoj Gori, koju je u četvrtak usvojio EP, pokazuje kako se razrađena fasada ofanzive šarma prema Zapadu sada Đukanoviću raspada pod nogama.

"Njegovi evropski sagovornici shvatili su da je car zaista sasvim go. Ako želi da povrati povjerenje, Đukanović neće moći da ignoriše zahtjev EP. Pritisak raste na Đukanovića kako iznutra tako i izvana i bilo bi dobro za crnogorsku Vladu da pronađe brzo i dogovoreno rješenje za spor oko KAP-a", naveo je Petrušinin u saopštenju dostavljenom “Vijestima”.

Rezolucija je, kako su ocijenili iz CEAC-a, snažno napala Đukanovićevu Vladu zbog nedostatka napretka u jačanju vladavine prava i upravljanja i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Bonus video: