Bivši radnici Boksita prijete: Blokiraće odvoz rude ako im se ne poveže radni staž

Radnici su prošle sedmice blokadu odvoza rude prekinuli nakon sat jer im je predstavnik Uniproma obećao da će kontaktirati resorno ministarstvo kako bi dobili informaciju hoće li i kada će im biti povezan staž
3 komentar(a)
Rudnik boksita, Foto: Screenshot (YouTube)
Rudnik boksita, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 07.03.2016. 16:31h

Ukoliko grupi bivših radnika nikšićkih Rudnika boksita do srijede ne bude povezan radni staž, kako bi mogli da ostvare penziju, u četvrtak će blokirati odvoz rude sa površinskog kopa Zagrad.

Riječ je o 15 radnika kojima staž nije povezan od 2008.godine i koji su prošle sedmice blokirali odvoz rude.

Prema riječima Vitomira Krulanovića i Draga Dačevića stečajni upravnik Mladen Marković im je kazao da će im staž biti povezan za dan – dva, pa su bivši radnici odlučili da sačekaju do srijede.

“Ukoliko se ne dogodi to što je obećao i ne bude nam povezan staž do srijede, u četvrtak ćemo blokirati rudu do daljnjeg”, kazali su Krulanović i Dačević.

Radnici su prošle sedmice blokadu odvoza rude prekinuli nakon sat jer im je predstavnik Uniproma obećao da će kontaktirati resorno ministarstvo kako bi dobili informaciju hoće li i kada će im biti povezan staž.

Da bi mogli da ostvare pravo na penziju pojedinim radnicima je potrebno povezati i radni staž od uvođenja stečaja tako da oni traže da im bude uplaćeno i tih 18 mjeseci.

Bonus video: