NPCG predstavlja ponudu na ITB u Berlinu: Njemačka je značajno tržište za Crnu Goru

Ponuda NPCG na sajmu u Berlinu biće predstavljena na štandu NTO, zajedno sa ponudom turističkih organizacija Bar, Budva, Herceg Novi, Kotor, Podgorica, Tivat i Ulcinj. Ponudu će na štandu NTO predstaviti i kompanije Adria DMC, Beppler Jacobson Montenegro, Discover Montenegro, Montenegro Airlines, hotelske grupe Budvanska rivijera i Montenegro Stars i hotel Queen of Montenegro
1 komentar(a)
Berlin, Njemačka, Foto: Shutterstock
Berlin, Njemačka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.03.2016. 14:45h

Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) prvi put će ponudu predstaviti na najposjećenijoj berzi svjetske turističke industrije ITB 2016, koja u srijedu počinje u Berlinu.

Iz NPCG je saopšteno da će posjetioci ITB-a, koji će trajati do nedjelje, imati priliku da se više informišu o crnogorskim zaštićenim područjima, aktivnom odmoru i ponudama koje ne treba propustiti prilikom posjete nacionalnim parkovima.

Oni su najavili da će u srijedu biti organizovana konferencija za novinare Nacionalne turističke organizacije (NTO), u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i NPCG, na kojoj će biti predstavljene mogućnosti za investicije i turistička ponuda Crne Gore, pod sloganom „Divlja ljepota na Jadranu“.

„Značaj posjete ITB-u ogleda se i u daljem poboljšanju saradnje sa Njemačkom koja predstavlja značajno tržište za Crnu Goru kada je u pitanju turizam“, kazali su predstavnici NPCG.

Oni su podsjetili da je, prema zvaničnim statističkim podacima, Crnu Goru prošle godine posjetilo 49,82 hiljade turista iz Njemačke, što je 49,3 odsto više u odnosu na uporedni period prošle godine.

Njemački turisti su ostvarili 293,88 hiljada noćenja, 66,46 odsto više nego u uporednom periodu. Prosječno su u Crnoj Gori boravili 5,96 dana, dok su u ukupnoj strukturi noćenja stranih turista imali 3,16 odsto.

Ponuda NPCG na sajmu u Berlinu biće predstavljena na štandu NTO, zajedno sa ponudom turističkih organizacija Bar, Budva, Herceg Novi, Kotor, Podgorica, Tivat i Ulcinj. Ponudu će na štandu NTO predstaviti i kompanije Adria DMC, Beppler & Jacobson Montenegro, Discover Montenegro, Montenegro Airlines, hotelske grupe Budvanska rivijera i Montenegro Stars i hotel Queen of Montenegro.

ITB sajam je prošle godine okupio preko 180 hiljada posjetilaca, od čega 130 hiljada profesionalaca iz oblasti turizma i preko deset hiljada izlagača iz 180 zemalja.

„Sajam je prilika za organizovanje niza sastanaka sa predstavnicima njemačkih turističkih poslenika i potpisivanje aranžmana za narednu sezonu“, kazali su iz NPCG.

Oni su podsjetili da je njemačko tržište jedno od najvećih emitivnih, sa preko 60 miliona turista godišnje.

Prema istraživanjima, rastući segmenti tražnje su luksuzni eko turizam i aktivan odmor, krstarenja i kulturni turizam, a Njemci su zainteresovani i za kulturu, kulturne događaje i žele da uče tokom odmora.

Bonus video: