PLAĆENI SADRŽAJ

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje akcijama Netflixa

Sa čvrstim pravcem poslovanja i ogromnim potencijalom rasta, akcije Netflix-a bi definitivno trebale da imaju sjajnu budućnost
69 pregleda 0 komentar(a)
Netflix, Foto: Reuters
Netflix, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.03.2016. 07:14h

Netflix je kompanija koja je imala najveći uspeh tokom 2015. godine u poređenju sa svim ostalim kompanijama koje sačinjavaju američki S&P500 indeks.

Iskoristite priliku i uzmite 50€ za trgovanje cenom akcija Netflixa na svetskoj berzi.

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje ovde.

Ipak, 2016. godinu su akcije Netflix-a započele padom. Pitanje koje se postavlja je, da li će investitorima ova kompanija ponovo postati zanimljiva? Za sve kompanije koje pripadaju IT industriji , rast broja korisnika je najbitniji parametar koji investitori razmatraju kada odlučuju da li će ulagati svoj novac ili ne.

U prethodnom kvartalu Netflix je povećao broj svojih korisnika za rekordnih 5.59 miliona. I dok je rast broja korisnika u SAD-u usporio na 1.56 miliona, broj korisnika van SAD-a i dalje stabilno raste sa novih 4.04 miliona. Do 1. januara ove godine broj pretplatnika širom sveta je dostigao 75 miliona.

Ono što bi u ovom trenutnu zaista moglo da motiviše investitore su buduća očekivanja kada je u pitanju uspeh kompanije. Prema najnovijim projekcijama u prvom kvartalu ove godine očekuje se novih 6.1 milion pretplatnika, što je 25% više u odnosu na isti period prošle godine.

Pored toga, Netflix ima i solidnu bazu sopstvenog sadržaja. Serije poput „House of Cards“, “Narcos“ i Marvelov „Daredevil“, koje su originalno Netflix-ove, imaju ogroman broj gledalaca.

U 2016. planira se lansiranje preko 600 časova novog originalnog programa, dok je prošle godine novi sadržaj obuhvatao oko 450 časova. Ove godine planiraju se i nove sezone za oko 30 originalnih serija, 8-9 igranih filmova i 35 novih sezona serija za decu.

Kompanija je početkom godine lansirala svoje usluge u dodatnih 130 zemalja i time proširila svoje tržište za oko 190 miliona novih korisnika. Bez sumnje, veće tržište je dobro za poslovanje, ali ono što je zaista važno investitorima je da li Netflix može da zaradi na ovom proširenju i da li ono može pozitivno da se odrazi na vrednost akcija.

Sa čvrstim pravcem poslovanja i ogromnim potencijalom rasta, akcije Netflix-a bi definitivno trebale da imaju sjajnu budućnost.

’Prema procenama Financial Times-a , cena akcija bi mogla da poraste preko 30% tokom ove godine’, navodi izvor iz Fortrade-a.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u ceni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumeli rizike, a potražite i nezavisan savet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtevati da izvršite dodatne uplate. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posledice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik

Mišljenje i stav ovog tekta nije nužno i stav redakcije portala"Vijesti"