Hilton otvaraju za nekoliko mjeseci

Na pitanje ko će prvi popiti kafu na terasi hotela, Burić je odgovorio "onaj ko prvi dođe"
78 pregleda 0 komentar(a)
Hotel Hilton, Foto: Luka Zeković
Hotel Hilton, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.03.2016. 20:07h

Radovi na izgradnji hotela „Hilton Podgorica – Crna Gora“ su u završnoj fazi, te bi, nakon nekoliko probijenih rokova, njegovo otvaranje trebalo očekivati u narednih nekoliko mjeseci.

Vlasnik firme „Normal Company“, koja je vlasnik, investitor i izvođač radova na pomenutom hotelu, Žarko Burić, je kazao da sa završetkom radova kasne, jer je “bilo dosta neplaniranih radova i stvari koje nijesu mogli predvidjeti”.

“Nije bilo jednostavno ispoštovati sve standarde “Hiltona”... Moramo znati da je dodatno opterećenje kada se radi o rekonstrukciji starog objekta i dogradnji, tako da je bilo dosta neplaniranih radova i nekih stvari koje nijesmo mogli predvidjeti, tako da smo kasnili”, istakao je Burić.

Radovi su, kako je naveo, trebalo da budu gotovi u decembru, navodeći da će biti završeni u narednih nekoliko mjeseci.

Vrijednost cijelog projekta, kako je saopšteno iz firme “Normal company”, procijenjena je na oko 45 miliona eura, a do sada je u hotelu kompletno opremljeno 57 soba, kongresni dio i podzemna garaža na dva nivoa.

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara je kazala da je ovo odličan primjer saradnje opštine, Vlade i investitora koji su doveli odličan američki brend u Crnu Goru.

“Sigurna sam da ste svi vi impresionirani onim što ste vidjeli, kao i ja. Odradili su odličan posao kombinovanjem tradicionalnih i modernih detalja. Jedva čekam završetak hotela... da posjetim SPA centar, restoran ”,kazala je Uehara.

Ambasadorka je istakla da očekuje da će doći američki investitori, koji će otvoriti nova radna mjesta.

Gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović je istakao da izgradnja hotela predstavlja najbolji primjer kako se dodatno može razviti grad i pružiti dodatni sadržaji građanima i gostima.

“Dolazak ovakvog, svjetski priznatog brenda kao što je lanac hotel “Hilton”, svrstava Podgoricu u red svjetskih metropola koje se mogu pohvaliti da imaju takvog investitora. To je dodatni stimulans za naše dalje planove”, kazao je Stijepović.

On je rekao da će, pored gostiju, i sugrađani dobiti priliku da koriste sve moderne sadržaje koje hotel nudi, navodeći da će otvaranjem hotela osnažiti ponudu kad je u pitanju kongresni turizam.

"Ovo je prilika da se oko 200 mladih i stručnih sugrađana zaposli...”, kazao je Stijepović.

Prva kafa za onog ko prvi dođe

Burić je kazao da je namještaj za hotel, ugovoren sa firmom “Simpo”, u vrijednosti od oko četiri miliona eura.

“Veći dio poslova su radile lokalne kompanije i koristili smo materijale, odnosno, kamen na fasadama i ispred hotela, iz Crne Gore”, rekao je Burić.

On je, odgovarajući na pitanje ko će popiti prvu kafu u bašti novog hotela, kazao da će to učiniti “onaj ko prvi dođe”.

Kada su u pitanju cijene, Burić je rekao da je generalni menadžer počeo da radi i da je njegov dio posla da vodi cjenovnu politiku.

Bonus video: