Aco Đukanović izbrisao Kneževićev "Mogren Hill"

Kneževiću za utjehu ostaje što je na rtu između hotela Avala i plaže Mogren ostala ucrtana građevinska zona
84 pregleda 28 komentar(a)
Mogren Hill, Foto: Vuk Lajović
Mogren Hill, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.03.2016. 06:33h

Rezidencijalni kompleks “Mogren Hill” biznismena Duška Kneževića izbrisan je Nacrtom prostornog plana posebne namjene za obalno područje (PPPOP).

Riječ je o projektu Kneževićeve “Atlas grupe”, iznad plaže Mogren, na lokalitetu Komoševina.

Nacrt PPPOP radio je Republički zavod za urbanizam i projektovanje (RZUP), u većinskom vlasništvu premijerovog brata Aca Đukanovića.

Nacrt plana koji je izazvao buru stručne javnosti i građana predvidio je “brisanje” 15 odsto građevinske površine na teritoriji Budve.

Dosadašnjim, odnosno još važećim planskim dokumentima, predviđena je gradnja još najmanje million kvadrata stambenog prostora.

Ukoliko se usvoji Prostorni plan za obalno područje, mnogim “strateškim investitorima” koji su se u vrijeme kupoprodajne groznice, sredinom minule decenije, domogli najatraktivnijh zemljišnih kompleksa na samoj pjeni od mora, od Skočiđevojke, preko Reževića, do Košljuna i Mogrena, imovina će biti obezvrijeđena.

Smanjivanjem građevinske površine, izbrisana su cijela naselja, čime će kupljena zemlja, za koju je plaćano i po nekoliko stotina eura po kvadratu, biti pretvorena u desetostruko manje vrijedno poljoprivredno zemljište.

Na zemljišnom kompleksu od 26.000 kvadrata u zaleđu plaže Mogren, na padinama brda Spas, koji je uknjižen na firmu “Attika land” i budvansku firmu “Mogren hill”, još aktulenim planskim dokumentima ucrtano je stambeno- apartmansko naselje od 26.000 kvadrata bruto građevinske površine.

Kneževiću za utjehu ostaje što je na lokaciji udaljenoj svega 200 metara vazdušne linije, na rtu između hotela “Avala” i plaže Mogren”, ostala ucrtana građevinska zona. On na toj lokaciji godinama unazad reklamira projekat “Mogren garden”, luksuzno stambeno naselje koje bi imalo 30.000 kvadrata bruto građevinske površine.

Predstavnici “Atlas grupe” su još sredinom februara na javnoj raspravi u Budvi usmeno dali primjedbu obrađivačima Nacrta prostornog plana posebne namjene za obalno područje, zbog toga što na na lokalitetu Komoševina nije predviđena građevinska zona.

Bonus video: