Keković zove inspektore u "Taru": Članarinu ne dijele kako bi trebalo

On je saopštio da će Unija podnijeti krivič ne prijave protiv odgovornih u fabrici, ako ne postupe po nalogu inspekcije
70 pregleda 6 komentar(a)
Srđa Keković, Foto: Vijesti
Srđa Keković, Foto: Vijesti
Ažurirano: 02.03.2016. 20:19h

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđa Keković zatražio je od Uprave za inspekcijske poslove da obavi nadzor u mojkovačkoj kompaniji “Tara“.

Keković je u zahtjevu naveo da poslovodstvo fabrike opstruira rad sindikalne organizacije, odnosno ne raspoređuje sindikalnu članarinu na željeni način.

On je saopštio da će Unija podnijeti krivič ne prijave protiv odgovornih u fabrici, ako ne postupe po nalogu inspekcije.

Keković se juče u Mojkovcu susreo sa članovima Izvršnog odbora, a na sastanku je istaknuto da “Tara“, navodno, duguje sindikatu više od 42.000 eura za prethodnih šest godina.

On je pojasnio je da je, nakon prijema u punopravno članstvo u Uniju, sindikalna organizacija “Tare“ pristupila izmjenama pečata i drugih akata i podnijela zahtjev poslovodstvu da, u skladu sa Opštim kolektivnim ugovorom, promijeni način raspodjele sindikalne članarine.

“Taj zahtjev, potpisan od strane predsjednika sindikata Marinka Medojevića, poslodavac je sredinom prošlog mjeseca odbio da primi preko arhive, bez obrazloženja. U telefonskom razgovoru, od direktora kompanije Radoja Kljajevića dobio sam obećanje da će zahtjev biti primljen ako bude potpisan od strane članova Izvršnog odbora sindikata, jer je Medojeviću otkazan ugovor o radu, o čemu se vodi sudski spor, tako da njegov potpis poslovodstvo ne prihvata. Uradili smo kako je dogovoreno, zahtjev opet nije prihvaćen”, naveo je Keković.

Bonus video: