Uzmite besplatnih 50 eura i trgujte akcijama Tesla Motorsa

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970
3 komentar(a)
Tesla Motors (FX Lider)
Tesla Motors (FX Lider)
Ažurirano: 03.03.2016. 07:14h

U drugoj polovini februara cijena akcija Tesla Motorsa porasla je preko 15%.

FXLider, svim čitaocima Vijesti, daje besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom akcija Tesla Motorsa na svjetskoj berzi.

Besplatnih 50 eura za trgovanje možete preuzeti OVDJE.

Kompaniju Tesla Motors je osnovala grupa inženjera iz Silikonske doline 2003. godine u namjeri da dokaže da električni automobili mogu da budu bolji onih koji rade na benzin. Sa fantastičnim ubrzanjem, nevjerovatnom snagom motora i pri tome bez emisije štetnih gasova, Teslini automobili nemaju pravu konkurenciju na tržištu. Sa svakom novom generacijom automobila povećava se pristupačnost široj grupi kupaca čime se polako ispunjava misija kompanije: da ubrza proces prelaska transporta na održive izvore energije.

Tesla Roadster je jedan od prvih automobila ove kompanije koji je šira javnost zapazila i čiji je proces usavršavanja nastavljen. Energetski efikasno, potpuno električno vozilo puni svoje litijum-jonske baterije iz utičnice i u zavisnosti od brzine kojom se vozi u stanju je da pređe oko 400 km sa jednim punjenjem.

I ako se u posljednje vrijeme konkurencija na tržištu električnih automobila povećava to ne zabrinjava previše CEO-a kompanije Elona Muska, koji je najavio da će već od 31. marta novi „Model 3“, namijenjen široj klijenteli, biti dostupan za naručivanje. Cijena ovog izuzetnog automobila biće 35,000 dolara što je mnogo pristupačnija cijena od svih ostalih automobila ovog tipa. Isporuka bi trebalo da počne početkom 2017. godine.

Ipak, vrijednost akcija Tesla Motors-a nije imala sjajan početak ove godine. Osnovni izazovi sa kojim a se ova kompanija suočila su kašnjenje isporuke ali i smanjena zarada zbog odluke da patent motora na električni pogon bude slobodan. I ako altruistička i ekološki svjesna odluka da se ne zaštite prava na patent , ipak je umanjila zaradu ove kompanije bar na neko vrijeme. Sa druge strane, problemi sa isporukom uskoro bi trebalo da budu riješeni jer kompanija gradi drugu po redu giga-fabriku u partnerstvu sa Panasonic-om u Nevadi, čime će se cijeli proces proizvodnje i isporuke značajno ubrzati.

Prethodna velika nestabilnost cijene akcija ukazuje na ogromne potencijale kompanije ali i na izazove sa kojima se susreće.

Analitičari kompanije za investicioni menadžment Oppenheimer Funds smatraju da će cijena akcija porasti čak 115% u narednom periodu, dok analitičari RBC Capital-a očekuju da će u narednom periodu cijena akcija porasti oko 63%.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtijevati da izvršite dodatne uplate. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi izraženi u tekstu ne odražavaju stavove redakcije "Vijesti".

Bonus video: