Slučaj Albona: Urgencija Srbiji zbog Marinkovića

Bivši direktor Albone živi u Beogradu i više od deset mjeseci se ne odaziva pozivima Privrednog suda Crne Gore
124 pregleda 1 komentar(a)
Miroslav Marinković, Albona, Foto: Savo Prelević
Miroslav Marinković, Albona, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.02.2016. 21:00h

Sudija Privrednog suda Dijana Raičković odlučila je juče, na zahtjev preduzeća Albona, da uputi urgenciju Ministarstvu pravde Srbije da odredi nadležan sud pred kojem bi se u toj državi, u skladu sa prethodno upućenom zamolnicom, saslušao bivši direktor Albone Miroslav Marinković.

Iz srbijanskog Ministarstva pravde nijesu odgovorili na zamolnicu koja je 16. decembra poslata iz Privrdnog suda. U zamolnici je Raičković navela sve okolnosti zbog kojih bi trebalo da se, kao svjedok, izjasni Marinković.

Njemu će prethodno biti predočena tužba protiv većinskog vlasnika Albone, Davita Arutuniana od kojeg Albona u stečaju traži da vrati 26 nebrušenih dijamanata, kao i svi zapisnici sa dosadašnjih ročišta u parnici koja se već dvije godine vodi u Crnoj Gori.

Naredno ročište u Privrednom sudu Crne Gore Raičković je zakazala za 28. april.

Bivši direktor Albone živi u Beogradu i više od deset mjeseci se ne odaziva pozivima Privrednog suda Crne Gore.

Prethodno je pisanom izjavom Marinković odbio kvalifikcije da je, kao ovlašćena osoba Albone, prisustvovao i odobrio preuzimanje dijamanata Arutunianu.

Zvaničnici Aerodroma Crne Gore svjedočili su, međutim, pred sudom da su primopredaji dijamanata prisustvovali Arutunian, Marinković, prevodilac, Blažo Simonović (iz špedicije Knjaz) i Vladeta Vuković, šef obezbjeđenja Aerodroma.

Marinković je kao bivši direktor Albone podnio krivičnu prijavu protiv Arutuniana tek nakon što je većinski vlasnik Albone napustio Crnu Goru sa dijamantima.

Bonus video: