Direktor Wellness grupe u posjeti Institutu Igalo

Zaposleni u Institutu, ali i crnogorska javnost i dalje je uskraćena za mnoge bitne informacije o sudbini Instituta nakon prodaje većinskog paketa akcija kompaniji IWG iz Londona
56 pregleda 4 komentar(a)
Institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
Institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.02.2016. 19:43h

Direktor International Wellness group (IWG ) Tomas Lejn protekla dva dana boravio je u Institutu "Dr Simo Milošević" u Igalu i razgovarao sa menadžmentom te zdravstvene ustanove. Iz Instituta nisu htjeli da saopšte o čemu su vođeni razgovori.

Zaposleni u Institutu, ali i crnogorska javnost i dalje je uskraćena za mnoge bitne informacije o sudbini Instituta nakon prodaje većinskog paketa akcija kompaniji IWG iz Londona. Na to su već nekoliko puta upozoravali iz sindikalne organizacije Instituta Igalo. Tokom tenderskog postupka, Izvršni odbor Sindikalne organizacije Instituta Igalo je očekivanja i zahtijeve svog članstva formulisao u sedam tačaka: poštovanje kolektivnog ugovora i ankes o privremenom odsustvovanju radnika, isplatu duga Instituta prema socijalnog programa, poštovanje socijalnog programa i vođenje računa o interesima i beneficijama radnika u budućem periodu.

Predstavnici crnogorske Vlade i tri fonda su 19. novembra prošle godine potpisali ugovor o kupoprodaji 56,4 odsto akcijskog kapitala Institut sa britansko američkim konzorcijumom IWG iz Londona za 10 miliona eura. IWG se obavezao i da realizuje minimalna investiciona ulaganja od 50 miliona eura u roku od pet godina od preuzimanja društva i investiciju u medicinsku opremu u iznosu od 10 miliona eura.

Kupac je zauzvrat “dobio” 200 hiljada kvadrata zemlje uz obalu i 80 hiljada kvadrata objekata, ukuljučujući i vilu Galeb-bivšu Titovu rezidenciju.

Prema dostupnim informacijama, IWG namjerava da na zemljištu Instituta, između ostalog, gradi vile za tržište, nakon usvajanja nove planske dokumentacije.

Bonus video: