NTO: Raste interesovanje njemačkih turista za crnogorske planine i kanjone

"Speleološka ponuda Crne Gore privlači sve veću pažnju, a ono što se posebno izdvojilo kao interesantno je Lipska pećina“, dodaje se u saopštenju
67 pregleda 0 komentar(a)
Nirnberg, Foto: NTOCG
Nirnberg, Foto: NTOCG
Ažurirano: 25.02.2016. 14:01h

Nacionalna turistička organizacija (NTOCG) predstaviće ponudu Crne Gore na sajmu Frajcajt, koji je u srijedu počeo u Nirnbergu.

Promocija Crne Gore na sajmu, koji traje do nedjelje, rezultat je uspješne saradnje NTOCG i Franačko-crnogorskog društva (FRAMOG).

„Pored NTOCG na sajmu ponudu predstavlja i turistička organizacija Prijestonice Cetinje, koja je prijateljski grad Nirnberga“, navodi se u saopštenju NTOCG.

Na sajmu, koji je okupio više od 800 izlagača iz 15 različitih zemalja, posjetiocima je predstavljena turistička ponuda Crne Gore sa akcentom na aktivni odmor.

„Primjetno je da raste interesovanje njemačkih turista za crnogorske planine i kanjone, naročito kada su u pitanju pješačenje, biciklizam, rafting i kanjoning. Pored toga speleološka ponuda Crne Gore privlači sve veću pažnju, a ono što se posebno izdvojilo kao interesantno je Lipska pećina“, dodaje se u saopštenju.

Segment turizma zasnovanog na prirodi, kako su kazali, postao je jedan od najbrže rastućih sektora u svjetskoj turističkoj industriji, sa rastom od deset odsto do 15 odsto na godišnjem nivou, dok je njemačko tržište po broju putovanja turista i njihovoj potrošnji među prva tri u svijetu, uz Sjedinjene Američke Države (SAD) i Kinu.

„Imajući u vidu da u poslednje tri godine u kontinuitetu raste broj turista i noćenja sa njemačkog tržišta, a da u prošloj godini broj dolazaka njemačkih turista bilježi udvostručene stope rasta u odnosu na 2014. planiran je niz promotivinih aktivnosti na tom tržištu“, rekli su iz NTOCG.

NTOCG će, nakon Nirnberga, predstaviti turističku ponudu Crne Gore na najposjećenijoj berzi svjetske turističke industrije, ITB 2016, koja se održava od 9. do 13. marta u Berlinu.

Bonus video: